Aproximativ 80% din traseele turistice din Delta, colmatate
Publicat la data de 05 Feb. 2020 in:
Stiri Conform ultimelor informatii locale, peste 80% din traseele turistice din Delta Dunarii sunt colmatate.
Turismul in Delta depinde de nivelul apei, care permite accesul ambarcatiunilor pe canale, iar unii operatori afirma ca Dunarea inregistreaza in aceasta perioada printre cele mai scazute cote din ultimii zece ani.
"Suntem in situatia in care nu stim cum va fi sezonul. Cotele Dunarii sunt foarte scazute. Probabil ca nu au fost in ultimii zece ani asemenea cote", a declarat directorul unei societati turistice din Tulcea, Radu Vasile.
Unii operatori turistici semnaleaza ca majoritatea traseelor din Delta sunt colmatate.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propria ta Plantatie de Paulownia
Cum sa castigi 30 000 euro ha chiar din cel de-al 3-lea an al afacerii tale cu fabulosii arbori Paulownia Comanda acum CD-ul tau despre Plantatia de Paulownia Este UNICUL ghid aparut pe piata ideilor de afaceri privind infiintarea unei plantatii de Paulownia El iti arata de la A la Z ce inseamna aceasta afacere si te invata cum sa...
Oferta Speciala
valabila 48h
"La ora actuala, mare parte din trasee, aproape 80% sunt impracticabile, iar poate 20% din canale sunt inchise spre Chilia Veche, Letea, CA Rosetti, Periprava. Daca s-ar bloca un drum judetean sau national, s-ar interveni imediat", a afirmat presedintele Asociatiei Patronatelor din Turism Delta Dunarii, Daniel Ilusca.
Autoritatile de mediu din Tulcea au semnat la finele anului trecut contractele de finantare pentru derularea a trei proiecte de decolmatare a circa 100 de kilometri de canale din Rezervatie, insa lucrarile propriu-zise este posibil sa inceapa abia anul viitor.
"Acum, suntem in faza de achizitie a unor servicii. Trebuie sa tinem cont de faptul ca procedurile de achizitie sunt destul de greoaie. In masura in acre nu vom avea parte de contestatii, poate pe parcursul anului urmator vom incepe si lucrarile propriu-zise", a mentionat pentru Agerpres directorul executiv din cadrul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD), Viorica Basca.
O alta posibila solutie pentru operatorii turistici ar veni din partea producatorilor agricoli din Rezervatie, potrivit presedintelui Asociatiei de Management a Destinatiei Turistice Delta Dunarii (AMDTDD), Catalin Tibuleac.
"Ar exista posibilitatea ca o parte din profiturile obtinute din agricultura ecologica sa fie investite in deschiderea sau intretinerea unor canale. Ar fi forma prin care agricultura ecologica ar putea sustine Delta Dunarii", a mentionat presedintele Tibuleac.

Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>