Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste 300 de milioane de euro disponibile pentru finantarea investitiilor in exploatatiile agricole si a investitiilor neagricole din teritoriul ITI Delta Dunarii

peste300-de-milioane-de-euro-disponibile-pentru-finantarea-investitiilor-in-exploatatiile-agricole-si-a-investitiilor-neagricole-din-teritoriul-iti-delta-dunarii

Incepand de luni, 3 septembrie 2018, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) deschide noi sesiuni de primire a proiectelor de investitii, finantate prin intermediul a trei submasuri din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020) pentru teritoriul national, dar si pentru zona ITI Delta – Dunarii (ITI-DD).


Fondurile totale nerambursabile, disponibile solicitantilor care doresc sa obtina finantare europeana, insumeaza 307,3 milioane de euro, din care 4,3 milioane de euro sunt alocate investitiilor din zona ITI Delta – Dunarii.
           
Astfel, in intervalul 3 septembrie 2018, ora 9.00 – 31 decembrie 2018, ora 16.00, AFIR va primi cereri de finantare pentru submasura (sM) 4.1 „Investitii in exploatatii agricole”, (componenta zootehnic pentru intreg teritoriul national), sM 6.2 „Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale” doar pentru zona ITI – DD si sM 6.4 „Investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole” doar pentru ITI - DD.
           
In cazul submasurii 4.1 „Investitii in exploatatii agricole” (pentru intreg teritoriul national), componentele sector vegetal, ferma de familie si ferma mica, sesiunea va incepe tot in data de 3 septembrie 2018, ora 09.00, termenul limita de depunere fiind insa de 31 martie 2019, ora 16.00.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

„In aceasta perioada, ne-am implicat la capacitate maxima pentru a pregati toate etapele procedurale necesare deschiderii sesiunii de primire a proiectelor de investitii in exploatatii agricole la nivel national si investitii neagricole din teritoriul ITI Delta Dunarii. Avem fonduri disponibile de peste 300 de milioane de euro pentru aceasta sesiune, una dintre cele mai mari alocari financiare de pana acum, pentru a sustine dezvoltarea acestor sectoare importante. Ca element de noutate pentru aceasta sesiune, AFIR va obtine extrasul de carte funciara aferent imobilului pe baza datelor cadastrale inscrise de catre solicitantii submasurii 4.1 in Cererea de finantare. De asemenea, solicitantii care dispun de semnatura electronica pot depune Cererea de finantare si documentele anexe semnate electronic. Pentru cei care nu detin semnatura electronica se procedeaza la fel ca si pana acum, dar in cazul in care vor fi selectati pentru finantare, vor avea obligatia sa detina certificatul digital calificat la momentul contractarii.”, a declarat Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.
 
In cadrul acestei sesiuni de depunere aferenta submasurii 4.1 sunt eligibile si investitiile propuse de solicitantii care au sediul social sau amplasarea investitiilor in teritoriul ITI Delta Dunarii, cu conditia respectarii Strategiei ITI. Conform Ghidului solicitantului, Cererile de finantare vor viza obligatoriu investitii cu constructii si montaj doar in cazul sectoarelor vegetal si zootehnic, cu exceptia fermelor de familie si fermelor mici unde nu exista aceasta obligativitate.
 
Depunerea proiectelor se realizeaza on-line pe pagina oficiala de internet a Agentiei, www.afir.info, pentru toate submasurile care se vor lansa. Totodata, toti cei interesati sa dezvolte investitii in domeniul agricol si in cel non-agricol, pot consulta Ghidul solicitantului pentru submasurile amintite pe site-ul AFIR, la sectiunea „Investitii PNDR”.
 
Alocarea financiara stabilita pentru sM 4.1, disponibila in sesiunea 2018, este de 303 milioane de euro, impartita astfel: sectorul vegetal are alocate 53 milioane de euro, cel zootehnic are 111 milioane de euro, zona montana dispune de 80 milioane de euro (vegetal si zootehnic), iar fermele de familie si fermele mici de 59 milioane de euro. Pragul minim de selectie al proiectelor aferente sM4.1 este de 25 puncte.
 
Alocarea bugetara, disponibila pentru infiintarea de activitati neagricole in mediul rural, finantate prin sM 6.2  ITI – DD este 1,4 milioane de euro in sesiunea din acest an. Pragul minim de selectie al proiectelor depuse prin sM 6.2 ITI – DD este de 15 de puncte.
 
Pentru investitiile finantate prin sM 6.4 ITI -DD, alocarea bugetara aferenta acestei sesiuni este de 2,9 milioane de euro. Pragul minim sub care proiectele depuse pe sM 6.4  ITI-DD nu pot fi selectate este de 15 de puncte.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016