Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pescarii din Delta Dunarii cer reducerea TVA la 9% pentru produsele piscicole

pescarii-din-delta-dunarii-cer-reducerea-tva-la-9-pentru-produsele-piscicole

Dupa modelul producatorilor din sectorul carnii, care au demarat o companie de reducere a TVA-ului la carne si produse din carne, iata ca acum si producatorii care activeaza in domeniul pescuitului si acvaculturii cer autoritatilor reducerea TVA-lui la 9% la produsele piscicole.


„Cred ca este momentul ca statul roman sa intervina in favoarea celor care isi desfasoara activitatea legal in domeniul pisciculturii si acvaculturii, inclusiv prin aprobarea unui TVA de 9% la produsele piscicole, pentru ca producatorii nu pot rezista pe piata cand singerul, de exemplu, se vinde cu 3 lei kilogramul, iar la noi costul de productie real este de 4,2 lei kilogramul", a afirmat Dan Verbina, presedintele Federatiei Organizațiilor Producatorilor de Peste din Delta Dunari, citat de Agerpres.

Federația Organizațiilor Producatorilor de Peste din Delta Dunarii, care are in componența 658 de pescari, subliniaza ca este esențiala atat protejarea mediului, cat si susținerea produselor piscicole autohtone. Membrii federației solicita Guvernului Romaniei adoptarea mai multor masuri, prin care sa sprijine producatorii piscicoli, dupa modelul altor state europene.

„Pescuitul si acvacultura sunt sectoare care nu beneficiaza de prime. Daca in zootehnie si in domeniul culturilor vegetale se acorda subventii, pentru piscicultura si acvacultura s-au acordat prime pentru trecerea la acvacultura ecologica, pentru Natura 2000, dar aceste ajutoare nu sunt insotite de un set de masuri care sa protejeze productia piscicola. In Ungaria, Franta, Spania se acorda subventii pentru unitatea de suprafata in acvacultura si piscicultura", explica Dan Verbina, presedintele federatiei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Din Federatia Organizatiilor Producatorilor de Peste din Delta Dunarii fac parte 14 asociatii de pescari si doua societati comerciale care nu sunt membre ale vreunei asociatii. Cei 658 de pescari membri reprezinta, potrivit presedintelui federației, aproape 50% din pescarii care au primit autorizatie anul acesta din partea Administratiei Rezervatiei pentru a-si desfasura activitatea. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016