Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Arad: Gospodinele se bat pe căpşunele italieneşti crescute la Arad
Aproape 20 de hectare de teren sunt cultivate cu căpşuni în judeţul Arad, în zone precum Seleuş, Ineu sau Târnova. Unii dintre fermieri sunt deja în cel de-al treilea an de producţie. Vecinii sau cei care au auzit de succesul căpşunilor au decis de anul trecut să se apuce şi ei de cultivat. Plantaţiile ocupă suprafeţe cuprinse între 0,5 şi două hectare şi se înfiinţează în luna iulie.
„Pentru un hectar de plantaţie sunt necesare aproximativ 40.000 de plante, la care se mai adaugă costurile cu irigarea, folia şi tratamentele fito-sanitare. Înfiinţarea culturii costă cam 9.000 de euro, iar întreţinerea ajunge la 1.000 de euro”, a spus Nelu Horga, un gospodar căpşunar din Seleuş. Acesta susţine că toate cele şapte, sau opt soiuri cultivate în zonă sunt aduse din Italia, de la liderul european în domeniu.
În acest an, fermierii arădeni abia au putut face faţă cererilor mari de căpşuni. Au avut clienţi din judeţele învecinate, dar şi din Sibiu sau Bucureşti. „E o marfă foarte solicitată şi apreciată de consumatori. Din păcate, a acoperit mai puţin de 5 la sută din cererile primite. Au venit tiruri de la Bucureşti pentru căpşune şi au plecat goale înapoi că nu am avut destulă marfă”, a afirmat Nelu Horga. La o producţie de 15-20 de tone la hectar care s-a comercializat cu patru, cinci lei pe kilogram, fermierii se declară mulţumiţi de rezultate.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Adevarul
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura