Spania, obligata de CJUE sa protejeze un parc de amenintarea capsunilor
Publicat la data de 29 Iun. 2021 in:
Stiri Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) a stabilit ca Spania trebuie sa protejeze o rezervatie naturala de capsunile plantate de oameni.
Reteaua hidrologica a Parcului national Coto de Dona este amenintata de agricultura si turism, asadar Spania trebuie sa ia rapid masuri pentru a o proteja de capsunile care cresc in proximitatea acestui spatiu special.
Decizia pronuntata de CJUE este una "istorica", au declarat reprezentantii organizatiei ecologiste WWF.
In acest parc national, care, alaturi de o arie protejata si de o "zona-tampon", acopera o suprafata de aproape 130.000 de hectare, volumul apelor subterane a scazut dramatic in ultimii ani, au raportat WWF si alte organizatii care militeaza pentru protejarea mediului inconjurator.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
Motivul aflat in spatele acestei scaderi a volumului de apa consta in faptul ca numeroase puturi legale si ilegale sunt folosite in regiune pentru a redirectiona cantitati importante de apa.
Apa astfel captata este folosita pentru aprovizionarea turistilor si pentru irigarea terenurilor agricole, in special a plantatiilor de capsuni. Capsunele recoltate de pe acele plantatii sunt apoi vandute in toata Europa.
Spania "nu ia masuri potrivite pentru a preveni degradarea habitatelor protejate din zonele mlastinoase", noteaza Comisia Europeana in plangerea sa din 2019.
In urma deciziei de joi, WWF a cerut guvernului central de la Madrid si autoritatilor regionale spaniole sa inchida imediat puturile ilegale din acel parc natural si sa renunte la agricultura intensiva.
Daca se va intampla astfel, atunci capsunele din Europa vor deveni cel mai probabil mai scumpe.

Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Fabrica de Zahar Bod reia productia
Compania Best Achizitii S.R.L are in plan sa-si reia productia de zahar din sfecla de zahar in 2023. Incepand cu 1 noiembrie 2022, compania va demara procedura de negociere si achizitie de sfecla de zahar de la producatorii si asociatiile de producatori interesate.... citeste mai mult>>
Ferma de raci. Comertul si desfacerea produselor
Explicati detaliat cum veti utiliza internetul in afacerea dumneavoastra. Faceti o defalcare a costurilor ce le veti avea pentru desfacerea produselor dumneavoastra, raci vii sau carne de rac ambalata. Descrieti concurenta si ce preturi aplica la desfacere, modul cum fac aceasta desfacere si care su... citeste mai mult>>
Planificarea afacerii cu lavanda
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de calitatea semintelor. Diferenta in ceea ce priveste investitia intr-o cultura de lavanda o face si detinerea unui teren agricol.... citeste mai mult>>
Tot ce trebuie sa stii despre un buldoexcavator
Atunci cand o echipa de constructori trebuie sa execute lucrari terasiere complexe - sapaturi, incarcare cu pamant, mutare de materiale - folosesc un buldoexcavator sau, de ce nu, o flota intreaga de buldoexcavatoare. Aceste utilaje versatile reprezinta un adevarat avantaj pe orice santier.... citeste mai mult>>