Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ASFOR: Munca cinstita a ajuns sa fie o rusine in Romania

asfor-munca-cinstita-a-ajuns-sa-fie-o-rusine-in-romania

Asociatia Forestierilor din Romania spun ca munca cinstita a ajuns sa fie o rusine in Romania si condamna actiunile activistilor de mediu.


ASFOR isi exprima dezaprobarea cu privire la modul in care activistii de mediu promoveaza mesaje prin care instiga la ura, discriminare si duc in derizoriu munca cinstita a forestierilor. "Prin afirmatiile agresive cu trimitere la constitutia forestierilor „masivi” si acuzatiile fara nici un fundament de „criminali” este desconsiderata o intreaga breasla", transmite Asociatia.

Redam integral informatiile oferite de ASFOR in cele ce urmeaza.
 
Suntem masivi pentru ca desfasuram in fiecare zi cea mai grea munca fizica - pe soare, vant, ploaie, zapada sau ger. Aceasta breasla este tinta acuzatiilor si discriminarilor continue, ce nu sunt fondate in realitatea obiectiva. Munca cinstita a forestierilor este in folosul oamenilor - nu este o rusine si nu poate fi o crima ! Fara lemn in Romania nu ar exista constructii, mobilier, drumuri, caldura. Chiar si banalele scobitori sau betisoarele de inghetata sunt tot din lemn. Nu putem accepta ca dupa o zi de munca in cele mai grele conditii sa fim catalogati – hoti si criminali.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h
Domeniul forestier s-a aflat si se afla in ultimii 10 ani sub o presiune continua a organizatiilor de mediu, presiune transpusa in controale ale caror rezultate nu au aratat ”dezastrul” clamat de acestia. Nu sunt identificati si nici nu sunt condamnati mari infractori, dar suntem continuu blamati pentru fapte nedovedite. Toata aceasta situatie are un singur efect – distrugerea unui important domeniu de activitate, unul dintre putinele in care activeaza in marea lor majoritate doar operatori economici romani.
 
In perioada 2008-2017, cei aproape 14.000 de operatori economici care activeaza pe lantul de exploatare, transport si prelucrare si industrializare a lemnului au fost verificati de catre institutiile competente de cca. 1,6 milioane de ori, cu o medie de cca. 160.000 de controale pe an, reprezentand cca. 76% din totalul actiunilor de control ce vizeaza fondul forestier national. Aceste cifre ne fac sa credem ca nici macar teroristii nu beneficiaza de o asemenea atentie din partea organelor de control ale statului roman. Anual, operatorii economici mari sunt verificati in actiuni complexe, la care participa toate institutiile de forta ale statului roman, inclusiv unitati aeriene ale politiei romane si jandarmeria calare. Tot tranzitul de bunuri si marfuri din Romania este monitorizat de peste 60 mii de specialisti din Garda Forestiera, Garda de Mediu, Ocoale si Directii Silvice, Politie, Jandarmerie, ANAF si Vama.
 
Atragem inca o data atentia ca economia forestiera este responsabila de producerea a 3,5% din PIB-ul national, cca. 3 miliarde de euro aport de valuta in economia nationala, 186.000 de angajati direct productivi, indirect productivi – altii, cel putin 180.000 de angajati, 2,5 milioane de gospodarii si doua municipii au asigurata incalzirea pe timpul iernii cu lemn, toate constructiile din Romania se realizeaza cu lemn din padurile Romaniei. Importam anual in medie 2,5 milioane de mc de lemn, pe care ii prelucram si ulterior exportam cherestea si alte produse finite. Economia forestiera nationala este dependenta de exportul de cherestea si produse finite din lemn, piata interna neputand consuma volumul de lemn recoltat legal conform prevederilor amenajamentelor silvice.
 
In aceeasi masura in care vorbim de padurari morti, trebuie sa vorbim si de forestieri morti. Forestierii lucreaza pe o infrastructura care nu a mai fost dezvoltata dupa 1989. Comparand domeniul agricol si domeniul forestier, vom observa usor ca sprijinul statului s-a concentrat in ultimii ani numai in agricultura, iar forestierii si silvicultorii nu au primit nici un sprijin in ultimii 30 de ani. Nu au existat finantari nationale ! Nu a existat nici un sprijin pentru accesarea de finantari europene !
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016