Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Asociatiile crescatorilor de animale trebuie sa elaboreze ghidurile de bune practici de igiena in maxim 90 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial a ordinului 111 modificat privind vanzarea in p
"Ghidurile trebuie avizate de catre Autoritatea Nationala Sanitare Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), in scopul asigurarii respectarii normelor si conditiilor referitoare la igiena, trasabilitate si siguranta a produselor alimentare", se arata intr-un comunicat emis, luni, de ANSVSA. Actul normativ cu modificarile agreate urmeaza sa fie publicat in scurt timp.
Conducerea Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, impreuna cu specialisti din cadrul institutiei, s-au intalnit luni cu reprezentantii crescatorilor de animale cu presedintele Agrostar Stefan Niculae si cu Radu Antohi, consilierului ministrului agriculturii. Intalnirea a avut scopul de a definitiva propunerile de modificare ale Ordinului A.N.S.V.S.A. nr. 111/2008, aprobate in sedinta Consiliul Consultativ al A.N.S.V.S.A.
Reprezentantii ANSVSA si micii producatori au ajuns la o forma finala a ordinului ce interzicea vanzarea directa in piete a produselor alimentare, iar taranii vor putea vinde fara sa se inregistreze ca persoana fizica autorizata si nu vor fi obligati sa isi ambaleze individual produsele.
Presedintele federatiei Agrostar, Stefan Niculae, a declarat pentru NewsIn, ca in urma intalnirii de luni, cu reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, s-a decis ca taranii sa poata vinde in continuare produsele agroalimetare in piete, pe baza certificatului de producator agricol, iar etichetarea sa poata fi realizata pe recipientul in care este transportata marfa in piete.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Niculae a mai adaugat ca au fost scoase din ordin articolele care prevedeau ca oierii sa aiba apa curenta la stana, dispozitive de uscare a mainilor si gresie in interiorul stanelor, fiind pastrate doar conditiile privind igiena si siguranta alimentelor.
La inceputul anului 2007, ANSVSA a emis un ordin prin care era interzisa comercializarea produselor primare, lapte, branza, carne, la nivel national, vanzarea fiind permisa doar pe raza judetului.
Ulterior, potrivit unui proiect emis de Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), produsele au putut fi comercializate pe piata nationala, in acest sens fiind acordate derogari in ceea ce priveste respectarea normelor europene privind igiena produselor produselor alimentare. Derogarea a expirat la 1 februarie 2009.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura