Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Autoritatea Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) va face o ancheta la DSV Arges, in urma aparitiei cazurilor de botulism
Autoritatea Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) va face o anchetă la Direcţia din Argeş, după ce testele biologice pentru determinarea toxinei botulinice, cu care s-au intoxicat şase persoane, dintre care una a decedat, au avut rezultat negativ.
ANSVSA a cerut Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară (IISPV) să facă expertiza examenelor de laborator efectuate de laboratorul din cadrul DSVSA Argeş.
"S-a efectuat testarea biologică prin inoculare intraperitoneală la şoareci de laborator, testul fiind negativ", se arată într-un comunicat de marţi al ANSVSA.
Suspiciunea de botulism în urma consumului de conserve de peşte a fost notificată de Ministerul Sănătăţii, în 24 februarie, precizează ANSVSA în comunicat.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
În 26 februarie, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Ilfov a transmis Punctului Naţional de Contact detaliile controlului realizat la depozitele notificate, fiind sechestrate conservele din lotul contaminat.
Totodată, unităţile de distribuţie au demarat, în regim de urgenţă, procedurile de retragere de la beneficiari a acestor conserve.
Şase persoane infectate cu toxină botulinică după ce au mâncat conserve de peşte din Thailanda au fost internate, săptămâna trecută, la Institutul "Matei Balş" din Capitală, unul dintre bolnavi decedând luni, starea celorlalţi fiind stabilă.
Cele şase persoane infectate sunt muncitori de pe un şantier din judeţul Argeş. Aceştia au mâncat conserve de peşte în sos tomat şi în ulei.
220 de conserve de peşte, cel mai probabil macrou, provenind din Thailanda, au fost sechestrate, luni, dintr-un depozit din municipiul Târgovişte, ca urmare a suspiciunii de botulism.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura