Autoritatile romane au confiscat peste 8.000 de tone de azotat de amoniu
Publicat la data de 17 Aug. 2020 in:
Stiri Avand in vedere cele intamplate in Beirut, autoritatile romane au demarat controale suplimentare. In urma realizarii acestora, au confiscat o cantitate uriasa de azotat de amoniu.
In doar 3 zile, politistii de la Directia Arme, Explozivi si Substante periculoase din cadrul IGPR, au facut controale la agenti economici care fac operatiuni cu azotat de amoniu, in urma carora au fost indisponibilizate peste 8.000 de tone.
Actiunea a fost pentru a preveni evenimente generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementeaza detinerea, comercializarea, importul, depozitarea si utilizarea produselor de protectie a plantelor si a precursorilor de explozivi..
Au fost verificate operatiunile cu produse de protectie a plantelor, ce contin fosfura de aluminiu sau azotat de amoniu, precum si conditiile de pastrare, depozitare, transport si utilizare de catre agentii economici din raza de competenta.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Lucrarea & 39;Criptomonede Ghid practic pentru incepatori& 39; nu lasa nicio intrebare fara raspuns Te invitam sa o parcurgi chiar acum si sa devii fara nicio exagerare expert in bitcoin si in alte monede virtuale Este primul pas spre o investitie inspirata Iata 2 motive esentiale pentru care trebuie sa parcurgi lucrarea & 39;Criptomonede...
Oferta Speciala
valabila 48h
S-au facut, in perioada 12 – 14 august, 51 de controale la agenti economici si au fost constatate 11 infractiuni de nerespectare a regimului protectiei mediului, fiind indisponibilizate 8.453,52 tone azotat de amoniu, precum si 300 litri de deseuri.
Cea mai mare cantitate de zotat de moniu a fost confiscata dupa contralele facute de politisti Inspectoratului de Politie Judetean Constanta in depozitul unei societati comerciale din Portul Constanta Sud Agigea. Firma avea ca obiect de activitate manipulare, depozitare si activitati de servicii anexe transporturilor pe apa.
"In urma verificarilor efectuate, politistii au descoperit 4.908,82 tone azotat de amoniu, ambalate in bigbag-uri, de 1.000 de kg. fiecare, depozitate in magaziile depozitului, fara ca operatorul economic sa fie autorizat pentru activitatea de depozitare a azotului de amoniu, conform autorizatiei de mediu emise in acest sens", aarata IGPR.
In acest caz a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile vor fi continuate de catre politistii Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul IPJ Constanta.
De asemenea, politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila au facut verificari la depozitul unei societati comerciale, situat in incinta zonei portuare.
Aici au fost descoperite 29 de tone azotat de amoniu, depozitate in aer liber, in conditii necorespunzatoare, ambalate in 58 de saci, de 500 de kg fiecare.
Si in acest caz a fost intocmit dosar penal, pentru producerea, livrarea sau utilizarea ingrasamintelor chimice, precum si a oricaror produse de protectie a plantelor neautorizate, pentru culturi destinate comercializarii, respectiv nesupravegherea si neasigurarea depozitelor de deseuri si substante periculoase, precum si nerespectarea obligatiei de depozitare a ingrasamintelor chimice si produselor de protectie a plantelor, numai ambalate si in locuri protejate.
Azotatul de amoniu este o substanta chimica obtinut din amoniac si acid azotic, solida, cristalina, foarte solubila in apa.
Este utilizat majoritar in agricultura, sub forma de ingrasamant granulat, folosit pentru fertilizarea in camp deschis, a culturilor agricole.
Azotatul de amoniu este clasificat de Regulamentul CE nr. 1272, privind clasificarea, etichetarea si ambalarea substantelor si amestecurilor, ca substanta din Categoria 3, solid, oxidant, identificat cu fraza de pericol H272- poate agrava un incendiu, oxidant si fraza de pericol H 319 – provoaca o iritare grava a ochilor (produsul nefiind periculos, daca este manipulat corect).
Azotatul de amoniu se descompune la incalzire.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.