ONU: Un miliard de tone de alimente, risipite anual
Publicat la data de 05 Mar. 2021 in:
Stiri Organizatia Natiunilor Unite (ONU) arata intr-un raport nou ca aproape un miliard de tone de alimente sunt risipite anual.
Acest studiu, realizat in comun cu Programul Natiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) si organizatia caritabila WRAP, mai arata ca risipa de alimente este aproximativ similara in randul tarilor bogate si a celor sarace.
"O perioada indelungata de timp se presupunea ca risipa de alimente la nivelul gospodariilor este o problema importanta doar in tarile dezvoltate. Odata cu publicarea raportului Food Waste Index vedem ca lucrurile nu sunt atat de clare", sustine Marcus Gover, directorul organizatiei caritabile WRAP care lucreaza cu guvernele pentru a reduce risipa de alimente.
Raportul estimeaza ca 931 milioane de tone de alimente au fost risipite in 2019, echivalentul a 23 milioane de camioane de cate 40 de tone fiecare, care puse cap la cap ar fi inconjurat globul de sapte ori.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
Studiul arata ca gospodariile private sunt responsabile pentru cea mai mare parte (11%) din alimentele care sunt aruncate. Urmeaza restaurantele si alti furnizori de alimente cu 5% si magazinele alimentare cu 2%. Pre capita, la nivel global 121 de kilograme de alimente sunt risipite in fiecare an la nivelul consumatorilor, dintre care 74 de kilograme numai in cazul gospodariilor.
In 2011, Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) a estimat si ea ca o treime din alimentele produse la nivel mondial sunt pierdute sau risipite in fiecare an. FAO a calculat un Food Loss Index cae arata ca aproximativ 14% din alimentele lumii sunt pierdute in faza de dupa recoltare si pana ajung in faza de distributie.
Intre 8% si 10% din emisiile globale de gaze cu efect de sera au legatura cu alimentele care nu sunt consumate (risipite sau aruncate), o cantitate similara cu transportul rutier. Paduri sunt defrisate, combustibil este ars si ambalaje sunt produse pentru a furniza alimente care sunt aruncate. In paralel, alimentele care se altereaza in gropile de gunoi elibereaza mai multe gaze cu efect de sera in atmosfera.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>