Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ONU: Un miliard de tone de alimente, risipite anual

Organizatia Natiunilor Unite (ONU) arata intr-un raport nou ca aproape un miliard de tone de alimente sunt risipite anual.
Acest studiu, realizat in comun cu Programul Natiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) si organizatia caritabila WRAP, mai arata ca risipa de alimente este aproximativ similara in randul tarilor bogate si a celor sarace.
"O perioada indelungata de timp se presupunea ca risipa de alimente la nivelul gospodariilor este o problema importanta doar in tarile dezvoltate. Odata cu publicarea raportului Food Waste Index vedem ca lucrurile nu sunt atat de clare", sustine Marcus Gover, directorul organizatiei caritabile WRAP care lucreaza cu guvernele pentru a reduce risipa de alimente.
Raportul estimeaza ca 931 milioane de tone de alimente au fost risipite in 2019, echivalentul a 23 milioane de camioane de cate 40 de tone fiecare, care puse cap la cap ar fi inconjurat globul de sapte ori.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Covrigarie - o afacere cu profit imediat
Obtine profit de 3 000 de euro pe luna cu propria ta covrigarie Cate covrigarii intalnesti in drumul tau spre serviciu Numai in zona centrului vechi din capitala sunt vreo 10 Si numarul lor este in crestere Daca esti un pic atent aproape fiecare covrigarie are clienti care stau la coada asteptand sa cumpere covrigi calzi Te-ai intrebat de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Studiul arata ca gospodariile private sunt responsabile pentru cea mai mare parte (11%) din alimentele care sunt aruncate. Urmeaza restaurantele si alti furnizori de alimente cu 5% si magazinele alimentare cu 2%. Pre capita, la nivel global 121 de kilograme de alimente sunt risipite in fiecare an la nivelul consumatorilor, dintre care 74 de kilograme numai in cazul gospodariilor.
In 2011, Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) a estimat si ea ca o treime din alimentele produse la nivel mondial sunt pierdute sau risipite in fiecare an. FAO a calculat un Food Loss Index cae arata ca aproximativ 14% din alimentele lumii sunt pierdute in faza de dupa recoltare si pana ajung in faza de distributie.
Intre 8% si 10% din emisiile globale de gaze cu efect de sera au legatura cu alimentele care nu sunt consumate (risipite sau aruncate), o cantitate similara cu transportul rutier. Paduri sunt defrisate, combustibil este ars si ambalaje sunt produse pentru a furniza alimente care sunt aruncate. In paralel, alimentele care se altereaza in gropile de gunoi elibereaza mai multe gaze cu efect de sera in atmosfera.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe:
- » Sezonul de pescuit lufar si stavrid, inceput oficial
- » Preturile mondiale pentru alimente, in crestere continua
- » OMS: SARS-CoV-2 nu se transmite prin alimente
- » Studiu. Romania are capacitatea de a asigura intregul necesar de alimente al populatiei
- » Peste 200 de milioane de euro, disponibili pentru promovarea agro-alimentelor
Ultima ora
- » Directorul executiv al DJA Caras-Severin, retinut pentru mai multe infractiuni
- » Campania de Primavara 2021 pentru achizitia de echipamente agricole
- » APIA: Platile sub forma de ajutor pentru cei care cresc porci si pasari, activate
- » AFIR: Agricultorii care primesc fonduri PNDR pot cere suspendarea contractului
- » ANSVSA: Virusul PPA, gasit in insecte care se hranesc cu sangele porcilor
Comentarii
0 comentarii