Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Companiile sustin ca plafonarea preturilor la alimente va pune in pericol populatia

companiile-sustin-ca-plafonarea-preturilor-la-alimente-va-pune-in-pericol-populatia

Companiile din Federatia Romalimenta sustin ca planurile privind plafonarea pretului la alimente vor pune in pericol aprovizionarea populatiei.


Federatia Romalimenta considera ca o eventuala plafonare a pretului alimentelor va genera, pe langa o aparenta si trecatoare calmare a preturilor, o cascada de efecte negative persistente pe intregul lant agroalimentar.
 
"Economia traverseaza o criza prelungita, nu doar nationala, ci europeana si chiar globala, inclusiv inflatie alimentara, iar remediile trebuie atent cumpanite! Producatorii alimentari din Romania au nevoie de stabilitate, predictibilitate si de sprijin constant din partea decidentilor pentru a-si putea continua activitatea in aceasta situatie dificila, iar impunerea unei plafonari artificiale nu va face decat sa puna in pericol capacitatea lor de a-si continua activitatea. Prin adoptarea unei astfel de masuri, apare riscul unei crize alimentare majore, pentru ca industria nu va putea suporta pierderile, multe companii isi vor inceta activitatea, iar aprovizionarea alimentara a populatiei va fi afectata direct si imediat", se precizeaza in comunicat.
 
Potrivit organizatiei patronale, industria alimentara va fi grav afectata prin plafonarea preturilor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Industria noastra va fi grav afectata pe termen lung, prin prisma faptului ca pretul nu mai reflecta costul de productie in toate componentele sale, adica vom lucra in pierdere. Masurile necesare protejarii sectoarelor vulnerabile (din cadrul populatiei si al economiei) trebuie decise numai prin consultarea producatorilor, in caz contrar efectele negative vor depasi substantial beneficiile, cei mai multi operatori economici neputand suporta pierderile si fiind obligati sa-si inchida afacerile si implicit sa sisteze livrarile de alimente, deficitul crescand si mai mult. Plafonarea va duce la pierderi financiare substantiale pentru producatorii agroalimentari, care se vor rasfrange inclusiv asupra salariatilor, prin pierderea locurilor de munca, din cauza imposibilitatii companiilor de a-si mai plati angajatii, cu efecte sociale greu de cuantificat", se mentioneaza in comunicat.
 
Totodata, Romalimenta considera ca autoritatile detin mecanismele necesare pentru a verifica piata si eventualele tendinte speculatorii.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016