Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bacau: Scoala de vara organizata pentru copiii din zona rurala Podu Turcului


Pana pe 14 august 2011 se desfasoara cea de a sasea editie a scolii de vara organizata de Fundatia pentru Sprijin Comunitar, adresata copiilor din zona rurala Podu Turcului. Ca in fiecare an, la acest proiect participa pe de o parte sute de copiii din satele cele mai sarace si mai izolate ale judetului Bacau, iar de cealalata parte, in calitate de organizatori si traineri, voluntari ai FSC din Bacau, dar si din Marea Britanie de la organizatia Libra.


Scoala de vara FSC este un proiect cu multiple valente educative adresat in acelasi timp copiilor din zone rurale si Bacau, dar si liceenilor voluntari din orasul Bacau. Voluntarii FSC impreuna cu cei din Marea Britanie organizeaza si sustin in aceasta perioada activitati educative, cluburi tematice, jocuri, toate avand ca obiectiv oferirea unei vacante active si interesante unor copii pentru care vara inseamna in mod traditional munca la camp cot la cot cu parintii lor.

“In felul acesta ne propunem si reusim de sase ani de zile sa sporim interesul acestor copii dar si al parintilor lor pentru scoala si educatie in general, sa le oferim activitati educative si recreative de vacanta desfasurate cu metode interactive si extrem de atractive, activitati la care nu au acces, in mod obisnuit, aici la ei in comunitate.“ (Gabriel Magurianu – coordonator voluntari FSC). Programul scolii de vara din acest an consta in cite o sesiune de o saptamina (sau doua) in comunele Podu Turcului, Vultureni, Stanisesti, Tatarasti, Motoseni si Rachitoasa, ultimele doua comune gazduind aceasta campanie pentru prima oara. Programul educativ include activitati sportive, cluburi, limba engleza, muzica, arta si lucru manual, multe concursuri cu premii si jocuri de echipa.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Scoala de vara din acest an a debutat pe 12 iulie si isi va inchide portile pe 14 August. Pana atunci un numar de aproximativ 600 de copii se vor bucura de activitatile deosebite pregatite de inimosii voluntari romani si englezi.

In saptamana care tocmai se incheie, scoala de vara a poposit in comuna Stanisesti, comuna in care proiectul a fost inaugurat in vara anului 2005. Peste 200 de copii din toate satele au participat in aceasta saptamana la activitatile gazduite in cadrul scolii George Apostu din centrul comunei. Sesiunile de aici au fost pregatite si desfasurate de un numar de 6 voluntari FSC si 7 voluntari britanici de la organizatia Libra, supervizati de catre Gabriel Magurianu, coordonatorul intregii campanii.

Unul dintre cei mai activi voluntari ai scolii de vara din acest an este Otilia Balint, eleva a Colegiului Pedagogic din Bacau, in clasa a XII-a. Otilia a participat la toate cele trei saptamani ale scolii de Vara desfasurate pana acum, insa cel mai mult i-a placut cea din Stanisesti unde sunt cei mai numerosi copii, multi dintre ei participand inca de la prima editie a campaniei.

“Eu ma ocup de clubul de engleza, impreuna cu o colega din Marea Britanie. De trei ani de cand sunt voluntara la FSC am participat la fiecare Scoala de Vara din Stanisesti, si sunt foarte bucuroasa sa revad copii care participa an de an. Si nu doar atat, dar sunt multumita sa vad ca de la an la an cunostintele lor de limba engleza sunt imbunatatite si ma bucura foarte mult sa stiu ca si eu am contribuit la evolutia lor”, spune Otilia. Ziua unui voluntar la Scoala de vara este plina de dimineata pana noaptea tarziu, dar si satisfactiile sunt pe masura.

“Ne trezim dimineata si ne pregatim sesiunile din acea zi. Mancam si ne spalam repede, iar la 9 incepem activitatea. Cluburile se desfasoara prin rotatie, astfel incat toti copiii prezenti sa participe la cat mai multe cluburi intr-o zi, in functie si de preferintele si aptitudinile lor”.

La clubul de engleza tinut de Otilia, participa in special copii mai mari, de la clasa a V-a in sus. “Imbinam metodele teoretice cu multe exercitii si jocuri astfel incat copii sa-si insuseasca atat cuvintele si expresiile cat si pronuntia lor corecta. Faptul ca avem alaturi de noi voluntari britanici e un avantaj extraordinar: copiii care stiu deja engleza la un nivel mediu pot exersa mult mai bine prin discutii cu colegii nostrii din Anglia”. In jurul orei 11, copiii si voluntarii au o pauza de gustare, iar activitatile sunt reluate pana la ora 14. Atunci copiii merg acasa pentru masa si odihna, iar voluntarii incep activitatile administrative. Impartiti pe echipe ei isi asigura singuri curatenia, isi pregatesc masa de pranz si de seara, fac curatenie in salile de desfasurare a activitatilor si le pregatesc pentru a doua zi. “De la ora 18 copiii revin pentru activitatile de seara, care in cele mai multe cazuri constau in vizionare de filme adecvate varstei lor, discoteca sau diverse jocuri si activitati distractive. De multe ori seara se incheie dupa ora 22 cand suntem cu totii extenuati”.

Plecarea copiilor acasa nu inseamna ca ziua s-a incheiat pentru voluntari. Urmeaza o sesiune de discutii cu coordonatorul proiectului, in care se face evaluarea zilei, se discuta problemele aparute si se identifica solutii. “De multe ori ajungem sa ne culcam dupa miezul noptii pentru ca a doua zi sa o luam de la capat de dimineata. Cu toate acestea nici unul dintre noi nu simte oboseala. Este forate frumos ceea ce facem iar bucuria copiilor ne umple de energie. De multe ori dupa scoala de vara revin acasa mai odihnita si mai relaxata decat daca as fi stat toata ziua in Bacau fara sa fac mare lucru!”, ne mai spune Otilia.

Opinia ei este impartasita si de voluntarii britanici prezenti la scoala de vara. Catherine si Abby au 20 respectiv 18 ani si au venit pentru prima oara in Romania, in calitate de voluntari ai organizatiei Libra. Si in Anglia desfasoara activitati de voluntariat insa ceea ce au descoperit la Stanisesti le-a impresionat peste masura: “Suntem extrem de incantate, tot ceea ce se intampla aici este foarte frumos. Zona este superba si ne simtim ca intr-o adevarata tabara de cercetasi. Dormim in saci de dormit in una dintre clase si ne spalam in ligheane. Cu toate acestea atmosfera este grozava si nu ne-am simtit niciodata in nesiguranta. Oamenii sunt foarte prietenosi, copiii sunt draguti si receptivi iar voluntarii FSC sunt grozavi, fac o treaba minunata. Este cu adevarat o experienta de neuitat!”

Scoala de vara va continua in saptamanile urmatoare cu doua sesiuni in Tatarasti si Rachitoasa. Alte serii de copii si alti voluntar vor trai impreuna clipe minunate. Se vor lega noi prietenii, iar copiii din aceste sate si comune situate in una dintre cele mai sarace zone ale Romaniei, vor uita de griji si vor afla ce inseamna sa fii copil, sa te joci si sa te distrezi invatand. Si astfel vor indrazni sa viseze mai mult si sa-si doreasca mai mult de la viitorul lor.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016