Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Iohannis: Mediul rural nu poate fi condamnat, la infinit, la saracie

iohannis-mediul-rural-nu-poate-fi-condamnat-la-infinit-la-saracie

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, arata ca mediul rural nu poate fi condamnat, la infinit, la saracie si subdezvoltare. Declaratia a fost facuta in cadrul unui eveniment organizat de Asociatia Comunelor din Romania.


"Mediul rural nu poate fi condamnat, la infinit, la saracie si subdezvoltare. Aproape jumatate din populatia Romaniei nu este conectata la sistemul de canalizare si doar unul din trei romani care locuiesc in mediul rural este deservit de sistemul public de alimentare cu apa", a aratat el.
 
Potrivit presedintelui, exista o serie intreaga de probleme care "apasa greu pe umerii" comunitatilor locale.
 
"Am sustinut, in repetate randuri, ca dezvoltarea comunitatilor locale nu poate fi realizata in absenta fondurilor, care nu doar ca trebuie sa fie suficiente pentru a acoperi nevoile de pe plan local, ci trebuie sa aiba si o alocare predictibila. Exemplul ultimilor ani ne-a aratat ce rezultate dezastruoase se pot genera prin politici care nu tin cont de aceste premise esentiale. Bugete construite nerealist, ignorarea unor reguli elementare privind finantele publice, subfinantarea cronica a necesarului de investitii, fonduri alocate dupa bunul plac al puternicilor zilei, toate aceste practici au blocat pur si simplu dezvoltarea comunitatilor. Acea perioada, marcata de incompetenta si diletantism, s-a incheiat, in sfarsit", a sustinut Iohannis.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
El a afirmat ca actualul executiv a crescut alocarile pentru acest an si are ca prioritati dezvoltarea rurala, sprijinirea comunitatilor locale prin programe finantate atat de la bugetul de stat, cat si din fonduri europene, modernizarea si eficientizarea administratiei publice locale.
 
Mai mult, seful statului a subliniat ca investitiile trebuie sa se realizeze tinand cont de nevoile din teritoriu.
 
"Nu trebuie sa mai vedem parcuri excesiv pavoazate si costisitoare, amenajate in mijlocul campului sau la marginea satului, in conditiile in care localitatile respective nu sunt racordate la reteaua de apa si nici la reteaua de canalizare. Cu alte cuvinte, nu ne mai permitem sa avem subdezvoltare si risipa. Avem, totodata, nevoie de programe dedicate dezvoltarii spiritului antreprenorial in mediul rural, de posibilitati concrete de atragere a tinerilor in agricultura si de valorificarea intregului potential al patrimoniului cultural de care dispune fiecare colectivitate locala", a spus Iohannis.
 
Presedintele a transmis ca accesarea fondurilor europene trebuie sa constituie o prioritate pentru fiecare administratie din Romania.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016