Exclusiv
Publicat in: Stiri
Utilizarea zaharurilor, a amidonului sau a altor produse similare la producerea băuturilor alcoolice fermentate, altele decât berea şi vinul, pentru creşterea potenţialului alcoolic, va fi interzisă, potrivit unui proiect de ordin al ministerelor Agriculturii şi Sănătăţii.
"Băuturile alcoolice fermentate, altele decât berea şi vinul, destinate consumului uman ca atare, sunt produse alcoolice fermentate nedistilate, cu o concentraţie alcoolică dobândită între 1,2 % volum şi 15% volum alcool, obţinută în exclusivitate prin fermentarea unor produse agricole", se arată în proiectul de ordin aflat în dezbatere publică.

Potrivit proiectului de act normativ, produsele agricole admise pentru a fi utilizate, ca atare sau în amestec la producerea băuturilor alcoolice fermentate, sunt fructele şi/sau parţi de fructe, cu excepţia strugurilor şi produsele apicole.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Producătorii de astfel de băuturi vor să le fabrice în continuare din amidon, zaharoză sau glucoză, dar nu suntem de acord, pentru că aceste ingrediente nu sunt sănătoase pentru consumul uman. Actul normativ privind reglementările în domeniu ar putea fi publicat în Monitorul Oficial în luna ianuarie", a declarat agenţiei MEDIAFAX Adrian Rădulescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, în urma dezbaterii publice care a avut loc joi la minister şi la care au participat reprezentanţi ai producătorilor de băuturi.

Totodată, alcoolul etilic din băuturile alcoolice fermentate trebuie să provină în totalitate prin fermentaţia alcoolică a zaharurilor din compoziţia naturală a produselor agricole.

La producerea băuturilor respective, pentru îmbunătăţirea caracteristicilor organoleptice, după terminarea procesului de fermentare, este permisă utilizarea următoarelor categorii de aditivi alimentari: conservanţi, acidifianţi şi stabilizatori.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Problema neonicotinoidelor, dezbatuta la Bucuresti, in prezenta comisarului european pentru sanatate si siguranta alimentara
Problema neonicotinoidelor, dezbatuta la Bucuresti, in prezenta comisarului european pentru sanatate si siguranta alimentara
In acest sens, ministrul Agriculturii a realizat un raport succint al activitatii derulate de...
Ce a discutat seful MADR cu comisarul european pentru agricultura si cel pentru sanatate si siguranta alimentara
Ce a discutat seful MADR cu comisarul european pentru agricultura si cel pentru sanatate si siguranta alimentara
In cadrul unei conferinţe de presa sustinute la jumatatea acestei saptamani, Achim Irimescu a...
Dacian Ciolos a devenit consilier pe probleme de siguranta alimentara al presedintelui Comisiei Europene
Dacian Ciolos a devenit consilier pe probleme de siguranta alimentara al presedintelui Comisiei Europene
La jumatatea acestei saptamani, fostul comisar european, Dacian Ciolos, a fost numit de catre...
Ponta: Principalele provocari vor fi reprezentate de siguranta energetica si de siguranta alimentara
Ponta: Principalele provocari vor fi reprezentate de siguranta energetica si de siguranta alimentara
“Liderii politici europeni si la nivel mondial sunt cu totii de acord ca principalele...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016