Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Beneficiarii masurilor din PNDR ar putea primi finantarile intr-o singura transa

beneficiarii-masurilor-din-pndr-ar-putea-primi-finantarile-intr-o-singura-transa

Se va evita astfel situatia in care vor exista proiecte eligibile, ramase fara finantare, ca urmare a consumarii cu rapiditate a fondurilor alocate in urma solicitarilor primite.


In urma seriei de intalniri de lucru avute in zilele de 13 iulie 2017 la Targoviste si vineri, 14 iulie 2017, la Craiova, la care au participat secretarul de stat Alexandru Potor si Directorul general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, Adrian – Ionut Chesnoiu, au fost discutate si analizate mai multe situatii si probleme cu care se confrunta unii beneficiari ai PNDR 2020.
 
Astfel, una dintre situatiile supuse atentiei a reprezentat-o obtinerea avizului necesar alimentarii cu apa in cazul proiectelor depuse de beneficiarii publici ai submasurii 7.2 – Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica, pentru componenta de apa/apa uzata.
 
Aceasta problema de ordin tehnic si procedural si-a gasit rezolvarea in aceeasi zi in cadrul intalnirii de la sediul Prefecturii Dolj, unde conducerea AFIR a discutat, in acest sens, cu Preprefectul judetului si cu reprezentantii din teritoriu ai Administratiei Nationale Apele Romane.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

O alta situatie de ordin metodologic privind desfasurarea procedurilor de achizitie publica derulate de catre beneficiarii publici ai PNDR 2020  a fost discutata si s-a ajuns la un acord cu reprezentantii Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice, in sensul reducerii la minimum a intarzierilor aparute in derularea procedurii de achizitie  de catre beneficiarii publici, determinate de evaluarea cu   intarziere a documentatiilor de atribuire de catre observatorii ANAP, insuficienti din punct de vedere numeric la nivel judetean.
 
In acest moment sunt in analiza la nivelul AFIR si MADR si se cauta solutii rapide pentru alte probleme aduse in discutie de catre beneficiari in cadrul evenimentelor programate. Astfel, s-a propus ca plata comisioanelor stabilite de Fondurile de Garantare la emiterea scrisorilor de garantie bancara, necesare beneficiarilor  publici pentru solicitarea/ acordarea avansului, sa se faca esalonat, lunar, nu intr-o singura transa  decontata  la momentul emiterii scrisorii,  iar valabilitatea scrisorilor de garantie bancara  sa fie in concordanta cu durata efectiva de implementare a investitiei.
 
Totodata, se cauta solutii si pentru proiectele trecute pe procedura de tranzitie dintre programe, care nu vor putea obtine autorizatiile de functionare pana la termenul limita de depunere a ultimei transe de plata, astfel incat acestea sa poata fi depuse in perioada de monitorizare a proiectului.
 
O propunere venita din partea celor care doresc sa obtina finantare prin intermediul PNDR 2020 a vizat alocarea integrala a sumelor alocate in organizarea sesiunilor de primire a proiectelor, astfel incat sa nu mai existe proiecte eligibile, ramase fara finantare, ca urmare a consumarii cu rapiditate  a fondurilor alocate in urma solicitarilor primite.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016