Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Beneficiarii PNDR trebuie sa prezinte la AFIR dovada inregistrarii la Registrul Comertului a activitatii desfasurate

beneficiarii-pndr-trebuie-sa-prezinte-la-afir-dovada-inregistrarii-la-registrul-comertului-a-activitatii-desfasurate

AFIR a atras atentia asupra obligativitatii beneficiarilor Programului National de Dezvoltare Rurala, constituiti ca persoana fizica autorizata si ca intreprindere individuala, de a se conforma prevederilor Legii nr. 182/ 2016 si de a transmite agentiei documentele necesare, in termen de maximum 14 zile lucratoare de la data luarii la cunostinta a notificarii emise de AFIR.


Beneficiarii Programului National de Dezvoltare Rurala, constituiti ca persoana fizica autorizata si ca intreprindere individuala, au obligatia de a transmite la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale documentele carte atesta inregistrarea activitatii economice la Registrul Comertului, in caz contrar riscand radierea, a anuntat, miercuri, AFIR.
 
„In conformitate cu Legea nr. 182/ 2016 (pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 44/ 2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale), persoanele fizice autorizate (PFA) si intreprinderile individuale (II) aveau obligatia indeplinirii pana la data de 18.03.2019 a conditiei privind numarul maxim de clase de activitati prevazute de codul CAEN, respectiv maximum 5 clase pentru PFA si maximum 10 clase pentru II. In cazul nerespectarii acestor prevederi, persoanele fizice autorizate si intreprinderile individuale sunt radiate din Registrul Comertului incepand din 18 martie 2019”, anunta reprezentantii agentiei.
 
AFIR a atras atentia asupra obligativitatii beneficiarilor Programului National de Dezvoltare Rurala, constituiti ca persoana fizica autorizata si ca intreprindere individuala, de a se conforma prevederilor Legii nr. 182/ 2016 si de a transmite la AFIR documentele necesare in termen de maximum 14 zile lucratoare de la data luarii la cunostinta a Notificarii emise de AFIR.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Subliniez importanta actionarii de urgenta de catre beneficiarii PNDR aflati in situatia nerespectarii prevederilor Legii numarul 182/ 2016, in sensul furnizarii catre CRFIR sau OJFIR, in termen de maximum 14 zile lucratoare, a documentelor doveditoare ale inregistrarii activitatii economice la ONRC, in conformitate cu clauzele stipulate in contractele sau in deciziile de finantare. Nerespectarea acestor termene va atrage raspunderea beneficiarilor conform legislatiei in vigoare”, a declarat Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.
 
Beneficiarii PNDR, constituiti ca PFA si II, care se regasesc in situatia mentionata, trebuie sa depuna la CRFIR sau OJFIR (in functie de tipul de proiect), documentele prin care au fost reautorizati, dar nu mai tarziu de 14 zile lucratoare de la data luarii la cunostinta si cu respectarea unor conditii.
 
Astfel, ei trebuie sa mentina forma de organizare conform celei existente la data incheierii contractului sau a deciziei de finantare; in cazul in care beneficiarul era autorizat ca PFA, dar la aceasta data are un numar de salariati mai mare de 3, poate proceda la momentul reautorizarii la schimbarea formei de organizare, respectiv ca II (titular al unei intreprinderi individuale); sa aiba aceleasi coduri CAEN aferente proiectului pentru care a primit finantare; sa se inregistreze in Registrul Unic de Identificare APIA (RO APIA); sa preia integral exploatatia sau exploatatiile pe noua forma de organizare, astfel incat sa nu aiba consecinte asupra stabilirii dimensiunii economice a exploatatiei agricole detinute de beneficiar.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016