Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

BNR, interesata sa simplifice accesarea banilor europeni


Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a declarat marti ca BNR este interesata in schimbarea climatului in privinta absorbtiei fondurilor europene, in sensul simplificarii procedurilor de accesare, potrivit NewsIn.
"Nu cred ca Banca Nationala are atributii sa se duca si sa se substituie la o filiera de aprobari si asa mai departe, dar sa schimbam climatul, cred ca putem sa facem acest lucru. Suntem interesati sa facem acest lucru. Ne vom bate pentru acest lucru si va solicitam dumneavoastra, mass media, cercurilor de afaceri, sa ne fiti parteneri in a schimba acest climat, in a simplifica procedurile de accesare a fondurilor comunitare", a declarat Isarescu, in cadrul unui seminar pe tema accesarii fondurilor europene.

Guvernatorul BNR a vorbit despre necesitatea atragerii de fonduri europene, un argument in acest sens fiind acela ca fondurile sunt "singurul nostru intrument anticiclic".

"Reamintesc ce am spus in acesta sala cand mi s-a spus ca e o iluzie sa luam bani comunitari.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Bancherul a venit cu trei argumente si am spus ca tot cu trei argumente vin.

Unu: este singurul nostru intrument anticiclic. Pana acum, am avut numai politici prociclice si singura noastra posibilitate de a face cheltuieli cu care sa scoatem economia din recesiune sunt aceste fonduri.

Pentru ca ceea ce se propune in fiecare zi pe diverse canale, 'faceti deficit mai mare, faceti cheltuieli mai mari', nu putem sa facem.

Mai spun inca o data foarte clar: deficitul bugetar de 1-2% se duce imediat in plati de dobanda.

Deci nu se va transforma deficitul bugetar mai mare in cheltuieli cu care sa scoatem economia din criza, ci in cheltuieli pentru dobanzi, pentru diferentele de curs si ca sa ne afundam mai tare in criza", a spus Isarescu.

Acesta a adus in discutie alte doua argumente in favoarea atragerii fondurilor europene si le-a transmis oamenilor de afaceri ca trebuie sa convinga bancile ca sunt anteprenori, si nu "tunari".

"A doua chestiune: cofinantarea va fi o nevoie si pentru banci, numai ca trebuie sa va ajutati reciproc.

Bancile o sa incerce in continuare sa ia sapte piei de pe dumneavoastra, dumneavoastra va bateti cu ei si impartiti profitul. Nu aveti incotro, ca asta e piata.

Nici ei tot, dar nici dumneavoastra tot. Si pe ei trebuie sa ii convingeti ca nu sunteti tunari si ca sunteti anteprenori. Al treilea argument este cel al rezervei internationale, al credibilitatii.

Care vor fi resursele de reformare si plata a datoriei publice pe care am facut-o? Acesti bani comunitari", a adaugat Isarescu.

In 24 noiembrie, Mugur Isarescu declara ca Romania are mare nevoie sa absoarba fondurile europene, fiind necesara chiar o "mobilizare nationala" in acest sens.

"Noi am avut nesansa sa fi avut acces la fonduri europene in acelasi timp cu declansarea crizei (...)

Nu numai ca nu e o iluzie, dar e o mare nevoie sa absorbim fonduri comunitare si aici trebuie o mobilizare nationala", a precizat Isarescu, in cadrul unei dezbateri, ca raspuns la declaratiile unor participanti potrivit carora accesarea fondurilor europene ar fi o iluzie.

Guvernatorul BNR mai spus atunci ca fondurile europene sunt "marea noastra sansa contraciclica, nu avem alt element contraciclic".

Un alt argument adus de guvernator in favoarea absorbtiei fondurilor euroropene a fost acela ca, prin accesarea acestora, se pot capitaliza intreprinderile romanesti.

Totodata, Isarescu a mai adus argumentul cofinantarii proiectelor prin implicarea bancilor in economia reala, acestea avind exces de lichiditate.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016