Bolivia a reusit sa renunte aproape integral la importul de mancare
Publicat la data de 10 Iun. 2019 in:
Stiri Bolivia, o tara sud-americana, a reusit in mai putin de zece ani sa renunte aproape integral la importul de mancare. Investitiile in fermieri si agricultura au fost, insa, foarte mari.
Guvernul bolivar a investit intr-un singur an peste 40 de milioane de dolari in ferme mici si mijlocii. Ministrul adjunct al Dezvoltarii Rurale si Agriculturii, Marisol Solano, a aratat ca pana acum sunt deja in desfasurare peste 20 de proiecte prin care tara sa va beneficia de mancare curata, proaspata si ieftina. Banii cei mai multi i-au primit fermierii care aveau septel, bazine cu pesti, cartofi, rosii, grau, diverse legume, cafea si cacao.
Prin oferirea acestui sprijin financiar important comunitatilor angrenate in dezvoltarea agriculturii, Bolivia vrea sa renunte complet la importul de mancare pana la finalul lui 2020. Din 2014 si pana acum, tara a cunoscut o crestere a capacitatii industriei agricultoare de 25% in ceea ce priveste cantitatea de produse autohtone prezente pe piata.
Bineinteles, totodata, Bolivia a ales sa limiteze importul de legume/fructe/carne care puteau sa afecteze desfacerea produselor nationale in care statul a investit direct. Pe langa faptul ca tara sud-americana reuseste aproape sa isi atinga tintele cu privire la renuntarea importului de materie prima pentru mancare, a obtinut si o victorie in "sectorul verde". Poluarea este pe un trend descendent in Bolivia, avand in vedere ca transporturile sunt putin mai limitate, iar investitia in mediu a dat roade foarte bune.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
Purtatorul de cuvant al guvernului bolivar a anuntat ca autoritatile vor continua sa investeasca direct in fermele mici si medii din tara lor cu scopul de a mentine acest trend pozitiv.
Nu este inca foarte clar daca Bolivia va reusi sa isi atinga tinta de a nu mai importa deloc orice produs tine de alimentatie in perioada imediat urmatoare, insa se afla pe traiectoria potrivita. O dovedeste si faptul ca traiul de zi cu zi a cunoscut o crestere reala in ultimii ani, puterea de cumparare si accesul la educatie aflandu-se intr-o continua crestere.
In 2017 Bolivia a exportat 8,8 miliarde de dolari si a importat 9,4 miliarde de dolari. Tara sud-americana are un PIB de 37,5 miliarde de dolari si un PIB per capita de 7,5 mii dolari.
In prezent Bolivia exporta petrol, zinc, aur, metale pretioase, soia si importa masini, petrol rafinat si pesticide.
Cele mai importante legaturi economice le are cu Brazilia, Argentina, Coreea de Sud, India si SUA.
In Bolivia traiesc aproximativ 11,05 milioane de persoane.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>