Bolivia a reusit sa renunte aproape integral la importul de mancare
Publicat la data de 10 Iun. 2019 in:
Stiri Bolivia, o tara sud-americana, a reusit in mai putin de zece ani sa renunte aproape integral la importul de mancare. Investitiile in fermieri si agricultura au fost, insa, foarte mari.
Guvernul bolivar a investit intr-un singur an peste 40 de milioane de dolari in ferme mici si mijlocii. Ministrul adjunct al Dezvoltarii Rurale si Agriculturii, Marisol Solano, a aratat ca pana acum sunt deja in desfasurare peste 20 de proiecte prin care tara sa va beneficia de mancare curata, proaspata si ieftina. Banii cei mai multi i-au primit fermierii care aveau septel, bazine cu pesti, cartofi, rosii, grau, diverse legume, cafea si cacao.
Prin oferirea acestui sprijin financiar important comunitatilor angrenate in dezvoltarea agriculturii, Bolivia vrea sa renunte complet la importul de mancare pana la finalul lui 2020. Din 2014 si pana acum, tara a cunoscut o crestere a capacitatii industriei agricultoare de 25% in ceea ce priveste cantitatea de produse autohtone prezente pe piata.
Bineinteles, totodata, Bolivia a ales sa limiteze importul de legume/fructe/carne care puteau sa afecteze desfacerea produselor nationale in care statul a investit direct. Pe langa faptul ca tara sud-americana reuseste aproape sa isi atinga tintele cu privire la renuntarea importului de materie prima pentru mancare, a obtinut si o victorie in "sectorul verde". Poluarea este pe un trend descendent in Bolivia, avand in vedere ca transporturile sunt putin mai limitate, iar investitia in mediu a dat roade foarte bune.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Purtatorul de cuvant al guvernului bolivar a anuntat ca autoritatile vor continua sa investeasca direct in fermele mici si medii din tara lor cu scopul de a mentine acest trend pozitiv.
Nu este inca foarte clar daca Bolivia va reusi sa isi atinga tinta de a nu mai importa deloc orice produs tine de alimentatie in perioada imediat urmatoare, insa se afla pe traiectoria potrivita. O dovedeste si faptul ca traiul de zi cu zi a cunoscut o crestere reala in ultimii ani, puterea de cumparare si accesul la educatie aflandu-se intr-o continua crestere.
In 2017 Bolivia a exportat 8,8 miliarde de dolari si a importat 9,4 miliarde de dolari. Tara sud-americana are un PIB de 37,5 miliarde de dolari si un PIB per capita de 7,5 mii dolari.
In prezent Bolivia exporta petrol, zinc, aur, metale pretioase, soia si importa masini, petrol rafinat si pesticide.
Cele mai importante legaturi economice le are cu Brazilia, Argentina, Coreea de Sud, India si SUA.
In Bolivia traiesc aproximativ 11,05 milioane de persoane.
Idei de afaceri in agricultura
Organizarea afacerii cu raci
Este obligatoriu ca la inceput de afacere sa va asigurati activitatea, productia, in functie de diferite criterii (seceta, cutremur, fenomene meteorologice deosebite – furtuni, inundatii etc.) Toate aceste fenomene au o actiune negativa asupra activitatii dumneavoastra si este bine sa va protejati... citeste mai mult>>
Ferma de capre. Venituri estimate
Daca va ganditi sa infiintati o ferma de capre, trebuie mai intai sa faceti cateva analize. In primul rand, trebuie sa identificati care este piata dumneavoastra de desfacere si ce produse intentionati sa comercializati.... citeste mai mult>>
Fabrica de Zahar Bod reia productia
Compania Best Achizitii S.R.L are in plan sa-si reia productia de zahar din sfecla de zahar in 2023. Incepand cu 1 noiembrie 2022, compania va demara procedura de negociere si achizitie de sfecla de zahar de la producatorii si asociatiile de producatori interesate.... citeste mai mult>>