Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Borbely: Licitatia câstigata de Ocolul Silvic Gheorghieni s-a derulat corect


Licitatia prin care Ocolul Silvic Gheorghieni a câstigat administrarea unei suprafete de 135.000 hectare de arii protejate de pe raza judetului Mures a fost una corecta, iar daca Directia Silvica Mures nu a venit cu un proiect solid nu este problema mea, a declarat, marti, Laszlo Borbely, ministrul Mediului, în cadrul audierilor din Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor, Coruptiei si pentru Petitii din Camera Deputatilor, potrivit Agerpres.
"Licitatia a fost corecta. Nu a fost niciun fel de suspiciune nici atunci, nici dupa. Daca Directia Silvica Mures nu a fost în stare sa vina cu un proiect solid, nu este problema mea. Eu stau drept în fata oricui fata de corectitudinea licitatiei care a avut loc. În cazul unei licitatii sunt doua lucruri diferite: unul, atunci când vine cineva depune un dosar pentru concurs cu toate actele în regula, iar al doilea legat de punctaj - ori ai acele documente care sunt lipsa, ori nu. La contestatie nu se mai pune problema revenirii cu actele lipsa", a explicat Borbely.

Oficialul a adaugat ca "daca vine cineva, respecta regulile unei licitatii si câstiga pe bune, atunci e normal sa fie refuzata contestatia, asa cum s-a întâmplat în cazul Ocolului Silvic Gheorghieni".

"Legea nu interzice ca o zona de arii protejate sa fie administrata din alta parte", a mentionat Laszlo Borbely.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Întrebat de ce o suprafata de 135.000 de hectare a revenit în administrarea unui Ocol Silvic privat, ministrul Mediului a mentionat ca legea nu face diferenta între entitatile private si cele de stat.

"Avem obligatia sa dam aceste arii protejate în administrare. Nu mai merge cu experimente. Noi nu facem niciun fel de distinctie între Ocoalele Silvice private si cele de stat, pentru ca sunt entitati private care administreaza înca din 2001 suprafete importante într-un mod profesionist. În contractul de administrare a acestei arii protejate (135.000 hectare arii protejate din judetul Mures, n.r.) sunt stipulate o serie de conditii ferme", a subliniat Borbely.

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a fost audiat în urma plângerilor depuse de catre prefectul judetului Mures, Marius Pascan, la mai multe institutii, având ca obiect nereguli în preluarea în administrare a ariilor naturale protejate din fondul forestier al judetului Mures de catre Ocolul Silvic Gheorghieni.

Ocolul Silvic Gheorghieni administreaza, la ora actuala, 135.000 de hectare de padure apartinând judetului Mures.

Pascan spera, la una dintre audierile anterioare, ca în urma controlului Garzii Nationale de Mediu (GNM), ce va fi efectuat peste câteva luni, sa poata fi invalidat contractul atribuit ocolului silvic din judetul vecin.

Luna trecuta, reprezentantul prefecturii Mures declara ca nu i se pare normal ca fondul forestier din judet sa fie administrat de catre un ocol silvic privat din Harghita.

"Din punctul meu de vedere, motivul pentru care a fost depunctata Directia Silvica Mures, capacitatea stiintifica, nu tine deloc la mine. Acolo a pierdut Directia Silvica din punctaj, la acel criteriu. Directia afirma ca nu are un specialist stiintific, pentru ca organigrama nu cuprinde un specialist pe acest domeniu, asta nu înseamna ca nu au o cercetare stiintifica pentru ca au colaborat cu academia, Agentia Nationala de Mediu, oricând ar fi putut sa probeze colaborarea cu aceste institutii", declara, în martie, Marius Pascan.

Ministrul Mediului a justificat punctarea slaba obtinuta de Directia Silvica Mures prin faptul ca este vorba despre arii protejate care necesita o serie de responsabilitati.

În cadrul Comisiei de Cercetare a Abuzurilor, au fost audiati, pâna în prezent, directorii Regiei, seful Garzii Nationale de Mediu (GNM) si reprezentantul comisiei care a certificat câstigarea de catre Ocolul Silvic Gheorghieni a celor 135.000 de hectare din aria protejata a judetului Mures.

Un prim bilant al activitatii Ocolului Silvic Ghorghieni se va face cel târziu în luna august, dupa sase luni de la semnarea contractului.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016