Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Brânză Gorgonzola infestată cu o bacterie, retrasă de la comercializare


Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare Braşov au retras de la comercializare, din judeţul Braşov, 160 de unităţi de brânză Gorgonzola, specialitate din brânză importată din Italia, suspectate a fi contaminate cu Listeria Monocytogenes.

"Am primit o alertă rapidă pentru retragerea produsului Gorgonzola de la comercializare. Am acţionat imediat. Am retras tot ce am găsit. Este vorba de o cantitate de 160 de unităţi ambalare a câte 200 grame. Nu ne putem încă pronunţa dacă sunt sau nu infestate. Analizele de laborator se fac la Bucureşti", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, Dorin Enache, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor Braşov.
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a fost notificată, miercuri, de către Comisia Europeană, că în Franţa, Malta, Olanda şi România a intrat produsul "Gorgonzola Dop Solo Italia", contaminat cu Listeria Monocytogenes.

Ministerul Sănătăţii (MS) a fost alertat, miercuri, de Comisia Europeană despre existenţa unor loturi de brânză tip "Gorgonzola Dop Solo Italia" contaminată cu Listeria monocytogenes, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a informat Ministerul Sănătăţii că a retras de la vânzare, de urgenţă, loturile contaminate (90572 A - termen de valabilitate 24 aprilie 2009 şi 90572 C - termen de valabilitate 2 mai 2009).

În consecinţă, Ministerul Sănătății a cerut tuturor direcţiilor de sănătate publică să ia măsuri, astfel încât populaţia să fie informată despre posibilitatea îmbolnăvirii cu Listeria monocytogenes în urma consumării brânzei gorgonzola şi despre comportamentul necesar în această situaţie.

Ministerul Sănătăţii recomandă celor care au consumat, în ultima lună, acest tip de brânză şi care prezintă simptome, precum febră sau febră asociată cu cefalee, să se adreseze specialiştilor în boli infecţioase. Trebuie acordată o atenţie deosebită gravidelor, persoanelor vârstnice şi celor care au boli ce scad imunitatea, potrivit MS.

"Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, prin Punctul Naţional de Contact pe Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje România (SRAAF), a fost notificată de către Comisia Europeană, că în Franţa, Malta, Olanda şi România a intrat produsul «Gorgonzola Dop Solo Italia», contaminat cu Listeria Monocytogenes", a informat, joi, Autoritatea.

Autoritatea a precizat că, în prezent, din informaţiile primite din partea direcţiile sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, nu mai există la comercializare nicio cantitate din respectivul produs.

ANSVSA a comunicat această situaţie MS, prin Institutul "Matei Balş" şi a cerut luarea tuturor măsurilor necesare.

Consumul de alimente contaminate cu Listeria monocytogenes poate provoca boala numită Listerioză.

Perioada de incubaţie a bolii variază între trei şi 70 de zile, cel mai adesea înregistrându-se debutul bolii după 21 de zile de la consum.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016