In cadrul actiunilor de popularizare a unor reusite in domeniul agricol, specialistii Camerei Agricole Judetene Brasov au organizat cateva vizite cu grupuri de fermieri in localitatile Zarnesti, Rasnov si Halchiu.
La Zarnesti, a fost vizitata ferma domnului Chitu Aurel, specializata in productia de cereale paioase, cartof si sfecla de zahar, cu o suprafata de 221 ha.
Celor prezenti li s-a explicat la fata locului atat de catre fermier, cat si de catre specialistii Camerei Agricole Judetene Brasov o serie de componente tehnologice care sunt menite sa sporeasca randamentele pe hectar.
Datorita respectarii tuturor verigilor tehnologice, folosirea de samanta din soiuri si hibrizi certificati, efectuarii la timp a lucrarilor de infiintare si intretinere a culturilor, productiile estimate in contextul unui an agricol dificil cum e anul 2010 vor asigura cu certitudine o rentabilitate convenabila.
In continuare, fermierii s-au deplasat la Rasnov la ferma domnului Truetsch Eugen, unde, pe o suprafata de 90 ha, se cultiva cartof industrial si cartof pentru consum din soiurile Lady Rozetta, Red Lady, Opal, soiuri noi, putin cunoscute si cultivate la noi, iar 100 ha sunt ocupate cu sfecla de zahar, a carei tehnologie de semanat s-a bazat pe samanta preincoltita.
Ultima ferma vizitata a fost a domnului Cojanu Constantin din comuna Halchiu, o microferma familiala profilata pe cresterea vacilor de lapte, in care de la un efectiv de 14 capete se obtine o productie intre 6 500-12 000litri/an/cap.
La final, fermierii, asistati de specialistii consultanti, au dezbatut posibilitatea aplicarii celor vazute la cele trei ferme vizitate si in exploatatiile pe care ei le detin.
La Zarnesti, a fost vizitata ferma domnului Chitu Aurel, specializata in productia de cereale paioase, cartof si sfecla de zahar, cu o suprafata de 221 ha.
Celor prezenti li s-a explicat la fata locului atat de catre fermier, cat si de catre specialistii Camerei Agricole Judetene Brasov o serie de componente tehnologice care sunt menite sa sporeasca randamentele pe hectar.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Datorita respectarii tuturor verigilor tehnologice, folosirea de samanta din soiuri si hibrizi certificati, efectuarii la timp a lucrarilor de infiintare si intretinere a culturilor, productiile estimate in contextul unui an agricol dificil cum e anul 2010 vor asigura cu certitudine o rentabilitate convenabila.
In continuare, fermierii s-au deplasat la Rasnov la ferma domnului Truetsch Eugen, unde, pe o suprafata de 90 ha, se cultiva cartof industrial si cartof pentru consum din soiurile Lady Rozetta, Red Lady, Opal, soiuri noi, putin cunoscute si cultivate la noi, iar 100 ha sunt ocupate cu sfecla de zahar, a carei tehnologie de semanat s-a bazat pe samanta preincoltita.
Ultima ferma vizitata a fost a domnului Cojanu Constantin din comuna Halchiu, o microferma familiala profilata pe cresterea vacilor de lapte, in care de la un efectiv de 14 capete se obtine o productie intre 6 500-12 000litri/an/cap.
La final, fermierii, asistati de specialistii consultanti, au dezbatut posibilitatea aplicarii celor vazute la cele trei ferme vizitate si in exploatatiile pe care ei le detin.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News