Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Braşov: Reprivatizarea Tractorul ar costa statul 60 de milioane de euro


Potrivit lichidatorilor societăţii Tractorul SA, compania Rovigo, în cazul în care aceştia vor reuşi să câştige în instanţă procesul cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului şi se va anula contractul de vânzare-cumpărare încheiat cu compania Flavus Investiţii SRL în vara anului 2007, acest fapt va produce un prejudiciu de 100 de milioane de euro la bugetul statului care nu va putea fi acoperit decât în proporţie de 40%, anunta AmosNews.
Compania braşoveană a fost achiziţionată la începutul lui iulie 2007, contra 77 de milioane de euro, de către Flavus Investments, un vehicul de investiţii administrat de Centerra Capital Partners, care reprezintă interesele fondului de investiţii britanic Cheyne Capital. Flavus intenţionează să dezvolte pe terenul fostei fabrici un proiect imobiliar, anunţând investiţii de 1,5 miliarde de euro pentru construirea unui adevărat cartier pe suprafaţa uzinei, care se întinde pe 10% din Braşov.

Iniţial, procesul a fost pornit la finele lui 2007 de către lichidatorul Info-Dip Insolvency SPRL Braşov. În 2008, acesta s-a retras din proces, solicitând numirea unui alt lichidator, în condiţiile în care creditorii au solicitat retragerea din procesul de anulare a contractului de vânzare-cumpărare.
Noul lichidator, Rovigo, îşi pune însă probleme dacă statul doreşte să câştige această acţiune în instanţă.

Cei de la Flavus ar trebui să îşi recupereze banii cu care au câştigat licitaţia organizată în iunie 2007 pentru activele societăţii – 82 de milioane de euro, la care se adaugă dobânzi şi penalităţi de întârziere. Ar rezulta mai mult de 100 de milioane de euro care vor trebui plătiţi celor de la Flavus Investiţii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


Cu toate acestea, însă, o eventuală revânzare a activelor, în condiţii de criză, nu ar putea aduce la buget mai mult de 40 de milioane de euro.

Ciudat este că cei de la Flavus chiar ar avea de câştigat de pe urma pierderii acestei acţiuni. În primul rând ar putea primi în jur de 100 de milioane de euro din revenirea terenului la situaţia iniţială, adică în proprietatea statului, după care ar putea participa cu banii deja obţinuţi la noua licitaţie pe care ar putea să o câştige oferind o simă mult mai mică.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton