Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Bulgarii construiesc un gard la granita cu Romania pentru a se proteja de pesta porcina africana
Se doreste astfel impiedicarea accesului porcilor mistreti care a rputea raspandi virusul si pe teritoriul tarii vecine, care se confrunta deja cu primul focar de pesta la micile rumegatoare.
Ministrul bulgar al Agriculturii, Roumen Porozhanov, a anuntat ca au fost luate cateva masuri pentru a preveni extinderea PPA in Bulgaria, dar obiectivul nu va fi usor de indeplinit.
Intre timp, in Bulgaria sporesc tensiunile provocate de aparitia primului focar al pestei micilor rumegatoare (PPR) in Uniunea Europeana.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
In zona Bolyarovo, unde exista suspiciuni ca ar fi o epidemie la o ferma, proprietarii au refuzat sa-i primeasca pe veterinari si au cerut procurorilor sa intervina in cazul celui de-al doilea set de analize de la animale.
Fermierii insista ca vor sa vada documentele originale privind rezultatele primului set de analize, colectate luna trecuta, si abia apoi vor sa permita prelevarea altor analize de la animalele lor.
Luni a inceput plata compensatiilor pentru fermierii din satul Sharkovo, unde au fost sacrificate caprele si oile pentru a se opri raspandirea pestei micilor rumegatoare. Fermierii vor primi minim 190 de leva pentru fiecare animal sacrificat.
Porozhanov a precizat ca exista 700 de focare in Turcia, dar nu se stie cum a ajuns PPR in Bulgaria.
Pana au prezent au fost sacrificate deja 4.000 de animale pentru a preveni raspandirea bolii si a evita impunerea unei interdictii a Uniunii Europene asupra exporturilor bulgare de produse lactate.
In jurul a trei sate a fost creata a o zona de carantina, iar autoritatile au dispus analiza sangelui pentru toate oile si caprele de pe o raza de 10 kilometri in jurul focarului. Oficialii Uniunii Europene au efectuat o inspectie saptamana trecuta in Bulgaria si au cerut extinderea zonei de carantina la 20 de km.
Pesta ovina poate avea un impact grav asupra septelului, in cazul a 30-70% dintre animalele infectate boala fiind fatala. Virusul bolii nu se transmite la om.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi