Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bulgarii construiesc un gard la granita cu Romania pentru a se proteja de pesta porcina africana

bulgarii-construiesc-un-gard-la-granita-cu-romania-pentru-a-se-proteja-de-pesta-porcina-africana

Se doreste astfel impiedicarea accesului porcilor mistreti care a rputea raspandi virusul si pe teritoriul tarii vecine, care se confrunta deja cu primul focar de pesta la micile rumegatoare.


Bulgaria a inceput pregatirea unui teren la granita cu Romania unde se va construi un gard pentru a preveni intrarea mistretilor, responsabili de raspandirea virusului pestei porcine africane (PPA), in conditiile in care in Romania sunt inregistrate sute de focare.
 
Ministrul bulgar al Agriculturii, Roumen Porozhanov, a anuntat ca au fost luate cateva masuri pentru a preveni extinderea PPA in Bulgaria, dar obiectivul nu va fi usor de indeplinit.
 
Intre timp, in Bulgaria sporesc tensiunile provocate de aparitia primului focar al pestei micilor rumegatoare (PPR) in Uniunea Europeana.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

In zona Bolyarovo, unde exista suspiciuni ca ar fi o epidemie la o ferma, proprietarii au refuzat sa-i primeasca pe veterinari si au cerut procurorilor sa intervina in cazul celui de-al doilea set de analize de la animale.
 
Fermierii insista ca vor sa vada documentele originale privind rezultatele primului set de analize, colectate luna trecuta, si abia apoi vor sa permita prelevarea altor analize de la animalele lor.
 
Luni a inceput plata compensatiilor pentru fermierii din satul Sharkovo, unde au fost sacrificate caprele si oile pentru a se opri raspandirea pestei micilor rumegatoare. Fermierii vor primi minim 190 de leva pentru fiecare animal sacrificat.
 
Porozhanov a precizat ca exista 700 de focare in Turcia, dar nu se stie cum a ajuns PPR in Bulgaria.
 
Pana au prezent au fost sacrificate deja 4.000 de animale pentru a preveni raspandirea bolii si a evita impunerea unei interdictii a Uniunii Europene asupra exporturilor bulgare de produse lactate.
 
In jurul a trei sate a fost creata a o zona de carantina, iar autoritatile au dispus analiza sangelui pentru toate oile si caprele de pe o raza de 10 kilometri in jurul focarului. Oficialii Uniunii Europene au efectuat o inspectie saptamana trecuta in Bulgaria si au cerut extinderea zonei de carantina la 20 de km.
 
Pesta ovina poate avea un impact grav asupra septelului, in cazul a 30-70% dintre animalele infectate boala fiind fatala. Virusul bolii nu se transmite la om.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016