Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa va avea, în sfârşit, după mai bine de patru ani de aşteptare, un incinerator propriu.
Potrivit directorului DSVSA, Romeo Lazăr, la începutul săptămânii viitoare incineratorul va fi legat la reţeaua de gaze şi vor avea loc primele probe tehnologice. Acest lucru a tot fost amânat, din cauze ce nu ţin de instituţie, chiar dacă aceasta deţinea toate avizele necesare, iar lucrările la noul corp au fost finalizate în toamna anului trecut.
Investiţia a fost una destul de costisitoare, care practic s-a întins pe mai bine de doi ani. Utilajul propriu-zis a fost achiziţionat de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor în 2008, prin intermediul unui program Phare, iar construcţia spaţiului necesar s-a făcut abia în 2010, din cauza lipsei fondurilor, informeaza Cuget Liber.
Clădirea în care se afla vechiul incinerator era prea mică şi nu corespundea normelor, aşa că a fost nevoie de construirea alteia. Potrivit reprezentanţilor DSVSA Constanţa, aceasta a costat în jur de 250.000 lei, bani care au venit de la bugetul de stat.
Potrivit directorului DSVSA, Romeo Lazăr, la începutul săptămânii viitoare incineratorul va fi legat la reţeaua de gaze şi vor avea loc primele probe tehnologice. Acest lucru a tot fost amânat, din cauze ce nu ţin de instituţie, chiar dacă aceasta deţinea toate avizele necesare, iar lucrările la noul corp au fost finalizate în toamna anului trecut.
Investiţia a fost una destul de costisitoare, care practic s-a întins pe mai bine de doi ani. Utilajul propriu-zis a fost achiziţionat de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor în 2008, prin intermediul unui program Phare, iar construcţia spaţiului necesar s-a făcut abia în 2010, din cauza lipsei fondurilor, informeaza Cuget Liber.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Clădirea în care se afla vechiul incinerator era prea mică şi nu corespundea normelor, aşa că a fost nevoie de construirea alteia. Potrivit reprezentanţilor DSVSA Constanţa, aceasta a costat în jur de 250.000 lei, bani care au venit de la bugetul de stat.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 4.25 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News