Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fostul sef al DAJ Constanta, condamnat la inchisoare cu executare

fostul-sef-al-daj-constanta-condamnat-la-inchisoare-cu-executare

Fostul sef al Directiei Agricole Judetene Constanta a fost condamnat la inchisoare cu executare. Acesta ar urma sa petreaca maximum 5 ani si 3 luni in spatele gratiilor, daca nu vor fi intreprinse alte demersuri.


Tribunalul Constanta a decis joi, condamnarea lui Boris Parpala, fostul director al Directiei Agricole la cinci ani si trei luni de inchisoare. De asemenea, societatea Fatum Consulting SRL, la care Parpala era administrator, a fost obligata la plata unei amenzi penale de 220.000 de lei si suspendarea activitatii acesteia pentru o perioada de un an de la ramanerii definitive a acestei sentinte.
 
Decizia Tribunalului Constanta nu este definitiva si poate fi atacata cu apel in termen de zece zile de la comunicare.
 
Boris Parpala a fost trimis in judecata de procurorii DNA Constanta. Anchetatorii au stabilit ca in perioada 21 decembrie 2010 – 01 august 2014, Boris Parpala, ca urmare a influentei si autoritatii conferite de functiile pe care le-a detinut in cadrul Consiliului Judetean Constanta si in cadrul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala a Judetului Constanta, in baza unor oferte realizate de acesta, a determinat reprezentantii a 22 de primarii de pe raza judetului sa incheie cu SC Fatum Consulting SRL, firma pe care o administra, contracte de prestari ale unor servicii inutile si nesolicitate de acestea (elaborarea strategiei de dezvoltare locala a comunei, consultanta in elaborarea documentatiei de finantare a unor proiecte, etc.).
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Ulterior, in temeiul acestor contracte, inculpatul a emis facturi si a contactat apoi reprezentantii unitatilor administrativ-teritoriale carora le-a solicitat plata sumelor facturate, iar dupa ce, in contul SC Fatum Consulting SRL, au fost virate fondurile respective, s-au facut plati catre diversi furnizori si retrageri de bani.
 
"In perioada de 01 ianuarie 2012 – 03 aprilie 2015, inculpatul Parpala Boris, in calitate de administrator de drept si ulterior de fapt al SC Fatum Consulting SRL, a inregistrat in contabilitatea acesteia operatiuni fictive si cheltuieli nereale, diminuand astfel baza impozabila, cu efectul prejudicierii bugetului de stat cu suma de 445.831 lei, reprezentand impozit pe profit si taxa pe valoare adaugata", au precizat reprezentantii DNA.
 
Procurorii au mai afirmat ca in anul 2013 Boris Parpala si SC Fatum Consulting SRL au investit o parte din sumele incheiate cu cele 22 de primarii pentru concesionarea unui teren, infiintarea unei livezi, ascunzand astfel originea sumelor respective.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016