Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fost sef ANSVSA, condamnat la peste 8 ani de inchisoare cu executare. A fugit din tara

fost-sef-ansvsa-condamnat-la-peste-8-ani-de-inchisoare-cu-executare-a-fugit-din-tara

Fostul sef al ANSVSA si fost europarlamentar PDL, Marian Zlotea, a fost condamnat la peste 8 ani de inchisoare cu executare. Acesta a fugit din tara si a solicitat deja azil in alta tara.


Zlotea a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti la 8 ani si 6 luni inchisoare pentru luare de mita, instigare la luare de mita si trafic de influenta. Instanta a dispus confiscarea de la Zlotea a sumei de 263.000 de lei. In prima instanta - Tribunalul Bucuresti - Marian Zlotea fusese condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare.
 
In acelasi dosar au fost condamnati definitiv miercuri si trei directori din ANSVSA: Doina Constanta Lupu - 6 ani si 6 luni de inchisoare, Madalina Ioana Podosu - 6 ani, Marius Hofman - 4 ani.
 
Fostul europarlamentar PDL a anuntat pe Facebook ca a plecat din tara inaintea de pronuntarea sentintei, el sustinand ca este nevinovat.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
El mai sustine ca "stiind de aceasta inscenare de sentinta" a plecat din Romania si a cerut statut de refugiat politic in alta tara. De asemenea, Zlotea spune ca se va adresa CEDO.
 
"Instanta de fond a Tribunalului Bucuresti a dispus in ceea ce ma priveste o pedeapsa de 2 ani cu suspendare pe care bineinteles ca am considerat-o nedreapta si am atacat-o. Instanta de apel nu a respectat nici un drept la aparare pe tot parcursul procesului schimband in penultimul termen al pronuntarii incadrarea in trafic de influenta fara ca acest lucru sa se fi solicitat de vreuna dintre partile implicate. Consider ca aceasta sentinta este nedreapta si este o plata politica pentru simplul fapt ca nu am fost de acord ca, la un moment dat, cineva sa preia PDL. In acest moment, noul PNL format in urma fuziunii cu PDL nu face altceva decat sa arunce peste bord toti liderii vechiului PDL care s-au trezit, in urma acestei fuziuni, cu tot felul de probleme penale. La fel au procedat si cei dinainte, cei de care am incercat sa protejez partidul, care au condus tara cu ajutorul institutiilor de forta care acum s-au pus in slujba noii puteri. Voi ataca acesta decizie la ICCJ, la CEDO, la toate institutiile europene abilitate care ma pot ajuta sa-mi dovedesc nevinovatia. Oricine va avea curiozitatea de a citi acest dosar va vedea ca nu exista nicio proba care sa ma incrimineze. Platesc acum exclusiv pentru simplul fapt ca nu am plecat capul in fata detinatorilor puterii absolute.", a spus fostul sef al ANSVSA. 
 
Marian Zlotea a fost trimis in judecata de DNA in februarie 2015, pentru luare de mita in forma continuata (28 acte materiale), instigare la luare de mita in forma continuata (15 acte materiale) si constituire de grup infractional organizat.
 
Alaturi de el, au fost trimise in judecata alte 15 persoane, majoritatea directori si inspectori sanitar-veterinari: Doina Constanta Lupu, director coordonator la Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Bucuresti, Madalina Ioana Podosu, director coordonator la DSVSA Ilfov, Marius Hofman, director coordonator adjunct la DSVSAB, Iulian Hofman, Vicentia-Andreea Hofman (fosta Iancu), Robert George Bejan, Bogdan Porumbel, Elena Draghici, Gabriela Macarie, Maria Dulgheriu, Aurica Mitrana, Aida-Gabriela Pauna, Ionica Sfetcu, Ciprian Stanciu, toti inspectori DSVSAB, si Doinisie Caileanu, administrator al unor societati comerciale.
 
Conform DNA, in perioada octombrie 2009 - mai 2010, Marian Zlotea, in calitate de sef ANSVSA, impreuna cu Doina Lupu, Marius Hofman si Ioana Podosu, a constituit un grup infractional organizat la care a aderat ulterior si Andreea Hofman (fosta Iancu), care a actionat in mod coordonat in scopul de a obtine, direct si indirect (prin intermediul subalternilor) foloase necuvenite, prin folosirea abuziva a functiilor detinute, de la agentii economici pe care ii supravegheau si-i controlau pe linie sanitar-veterinara si siguranta alimentelor.
 
"Concret, Marian Zlotea, in repetate randuri, a determinat conducerea DSVSA Bucuresti, respectiv pe inculpatii Lupu si Hofman, sa abuzeze de functiile detinute pentru procurarea produselor alimentare necesare realizarii unor actiuni sociale (de atragere a alegatorilor cu pomeni electorale, pentru sustinerea unor evenimente, pentru asigurarea protocolului ANSVSA, dar si al altor institutii), cunoscand faptul ca, la randul lor, acestia din urma isi determina subalternii sa se foloseasca de calitatea de inspector pentru a procura aceste produse de la agentii economici pe care ii controlau si autorizau pe linie sanitar-veterinara si siguranta alimentelor", nota DNA.
 
Procurorii DNA mai spuneau ca, folosindu-se de autoritatea si prerogativele functiei de sef al ANSVSA, Marian Zlotea a conditionat mentinerea in functii si pastrarea locului de munca la DSVSA Bucuresti a inspectorilor Serviciului Inspectie si Control si Serviciului Igiena Veterinara de plata unei sume lunare - 3.000 lei de catre fiecare inspector, reprezentand o cotizatie lunara pentru formatiunea politica din care facea parte (PDL), plata care s-a efectuat in perioada ianuarie - mai 2010.
 
DNA mai arata ca, in perioada noiembrie - decembrie 2011, Zlotea a pretins si a primit 143.000 de lei prin intermediul si cu ajutorul coinculpatilor Marius Hofman si Dionisie Caileanu, de la administratorul unor supermarketuri, mita fiind disimulata prin incheierea a doua contracte fictive de prestari servicii. Procurorii spuneau ca aceasta suma a fost ceruta si primita de Zlotea pentru a favoriza si a proteja magazinele respective de controalele DSVSA judetene si Bucuresti pe linie sanitar-veterinara si siguranta alimentelor.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016