Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Un nou caz de gripa aviara confirmat in portul Constanta
Analizele au relevat prezenta virusului si in cazul unui cormoran gasit mort la aproximativ 300 de metri de locul in care a fost gasit cadavrul unei lebede infectate cu acelasi virus.
Conform unui comunicat al ANSVSA, avand in vedere ca respectivul cadavru de cormoran a fost gasit la o distanţa de 300 de m de locul unde a fost identificat cadavrul lebedei de iarna la care s-a confirmat prezenta virusului influentei aviare, subtipul H5N8, acesta este considerat focar secundar de influenta aviara. Ca urmare, se mentin masurile dispuse si intreprinse de ANSVSA, odata cu declararea focarului de influenta aviara, din data de 28 noiembrie.
La nivelul judetului Constanţa a fost activat Centrul Local de Combatere a Bolilor, şi au fost instituite masuri zilnice din partea DSVSA Constanta catre ANSVSA.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Inspectorii fac apel la populaţie si autoritati pentru a respecta masurile necesare pentru a impiedica raspandirea virusului. Acestea includ:
-Mentinerea pasarilor din gospodarii in adaposturi inchise pentru a impiedica venirea acestora in contact cu pasarile salbatice;
-Interzicerea miscarii pasarilor din, sau in afara exploatatiilor fara aprobarea autoritatii competente;
-Interzicerea accesului ratelor si gastelor domestice la luciu de apa pentru a evita contactul cu pasarile salbatice;
-Interzicerea adaparii pasarilor de curte cu apa de suprafata, provenita din lacuri sau balti;
-Obligativitatea proprietarilor de a informa medicii veterinari despre orice caz de imbolnavire sau mortalitate inregistrat in gospodarie;
-Interzicerea expedierii de pasari, carne proaspata, carne tocata, carne separata mecanic, preparate şi produse din carne provenite de la pasari domestice, originare din zonele de control si de la vanat salbatic cu pene din zona respectiva, din zonele de restrictie sanitara veterinara, fara avizul autoritatii sanitare veterinare;
-Interzicerea organizarii de targuri, pieţe şi expoziţii de animale.
In cazul identificarii pasarilor moarte, salbatice sau domestice, se va contacta in regim de urgenta medicul veterinar de libera practica sau DSVSA judeteana pentru prelevarea cadavrelor şi trimiterea lor pentru efectuarea examenului de laborator.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi