Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Calarasi: Ministrul agriculturii a vizitat campurile experimentale Procera

calarasi-ministrul-agriculturii-a-vizitat-campurile-experimentale-procera

Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Valeriu Tabara, a vizitat, marti 30 august 2011, campurile experimentale ale companiei PROCERA din judetul Calarasi. Alaturi de ministrul Valeriu Tabara a mai fost prezent si presedintele Comisiei pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice din Camera Deputatilor, Stelian Fuia.


Discutiile au fost axate, in principal, pe doua culturi, respectiv porumb si floarea soarelui, fiind abordate probleme legate de capacitatea de productie, calitatea acesteia, rezistenta la conditiile de seceta si rezistenta culturilor la boli si la plante parazite ale hibrizilor de floarea soarelui.

Campul de ameliorare la porumb a socetatii PROCERA cuprinde peste 2.000 ha si material in testare. in campul experimental se remarca utilizarea unor metode noi de ameliorare care servesc la reducerea perioadei de creare a hibrizilor si, in acelasi timp, la reducerea costurilor.

Alt subiect abordat cu aceast ocazie a fost si modul de organizare a sistemului de cercetare agricola din Romania si de aducere a lui mai aproape de fermieri.

Un alt obiectiv vizitat a fost fabrica de biodiesel a societatii cu o capacitate de 35.000 tone/an. in acest moment fabrica nu este functionala din cauza unor proceduri greoaie legate de fiscalitate privind producerea si promovarea biodieselului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


De asemenea, s-a discutat si posibilitatea ca reducerea accizei sa se faca si la biodiesel, nu numai la motorina. Este inadmisibil ca avand capacitati de productie a biodieselului in Romania sa importam parte importanta din cantitatile necesare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016