Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt concluziile evaluarii programului PNDR 2014-2020

care-sunt-concluziile-evaluarii-programului-pndr-2014-2020

Regulamentele europene prevad obligativitatea unor raportari pe care statele membre trebuie sa le comunice Comisiei Europene in diferite perioade de implementare.


Saptamana aceasta a avut loc prima conferinta dedicata evaluarii on-going a PNDR 2014-2020 in perioada 2017- 2020, eveniment la care au participat secretarul de stat in MADR, Alexandru Potor, directorul general adjunct al Autoritatii de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala, Carmen Boteanu, experti din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale , dar si ai Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, reprezentanti ai Ministerului Fondurilor Europene, precum si ai diverselor federatii din domeniul agricol.

Obiectivul conferintei a fost prezentarea rezultatelor primelor doua studii de evaluare realizate pentru Programul de Dezvoltare Rurala 2014-2020, in anii 2017 si 2018, de catre un evaluator extern specializat.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Avand in vedere ca regulamentele europene prevad obligativitatea unor raportari pe care statele membre trebuie sa le comunice Comisiei Europene in diferite perioade de implementare, este necesara realizarea unor evaluari pentru aprecierea eficacitatii, eficientei, relevantei si impactului programelor de dezvoltare rurala de catre experti externi independenti din punct de vedere functional de autoritatile responsabile pentru implementarea programului.

Proiectul evaluarii on-going prevede realizarea a sapte studii de evaluare si organizarea a trei conferinte pentru diseminarea rezultatelor.

Primele doua studii de evaluare au fost realizate in anii 2017 si 2018. Pe baza informatiilor din primul studiu a fost elaborat Raportul anual de implementare PNDR transmis Comisiei Europene in 2017, iar studiul din 2018 a analizat contributia PNDR 2014-2020 la sprijinirea si dezvoltarea zonei montane. Evaluarea a fost realizata prin metode si tehnici de analiza cantitativa si calitativa.

Referitor la primul studiu de evaluare a PNDR 2014-2020 care a luat in calcul implementarea PNDR pana la 31 decembrie 2016, echipa de evaluatori a concluzionat ca, sondajele realizate in randul beneficiarilor indica o imagine generala pozitiva asupra programului si a eficientei acestuia, comparativ cu perioada anterioara de programare. Expertii evaluatori subliniaza ca sunt necesare totusi eforturi din partea sistemului de conducere pentru imbunatatirea performantei si a nivelului de implementare a programului.

Al doilea studiu de evaluare asupra interventiilor PNDR 2014-2020 in zona montana realizate pana la data de 31 decembrie 2017 a relevat faptul ca sunt necesare strategii mai structurate si adaptate specificului zonelor montane, bazate pe o analiza actualizata a contextului. Totodata, studiul a evidentiat ca interventiile PNDR prezinta un grad ridicat de relevanta si o contributie directa la incluziunea sociala si dezvoltarea locala in zonele montane, indicand un progres tangibil in implementare la nivelul anumitor masuri.

Secretarul de stat Alexandru Potor a declarat ca „evaluarea pe parcurs a implementarii PNDR este o activitate extrem de importanta pentru ca ne ofera un instrument de lucru pentru masurarea eficientei programului si pentru adoptarea unor modificari in timp real. Astazi am avut un bun prilej de a discuta direct cu reprezentantii beneficiarilor privitor la lectiile bune invatate pana acum si referitor la viitoarele prioritati pe care trebuie sa le avem in vedere”.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016