Publicat in: Stiri
Care sunt concluziile evaluarii programului PNDR 2014-2020
Regulamentele europene prevad obligativitatea unor raportari pe care statele membre trebuie sa le comunice Comisiei Europene in diferite perioade de implementare.

Saptamana aceasta a avut loc prima conferinta dedicata evaluarii on-going a PNDR 2014-2020 in perioada 2017- 2020, eveniment la care au participat secretarul de stat in MADR, Alexandru Potor, directorul general adjunct al Autoritatii de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala, Carmen Boteanu, experti din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale , dar si ai Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, reprezentanti ai Ministerului Fondurilor Europene, precum si ai diverselor federatii din domeniul agricol.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

line-height:115%;font-family:"Times New Roman","serif"">Obiectivul conferintei a fost prezentarea rezultatelor primelor doua studii de evaluare realizate pentru Programul de Dezvoltare Rurala 2014-2020, in anii 2017 si 2018, de catre un evaluator extern specializat.

Avand in vedere ca regulamentele europene prevad obligativitatea unor raportari pe care statele membre trebuie sa le comunice Comisiei Europene in diferite perioade de implementare, este necesara realizarea unor evaluari pentru aprecierea eficacitatii, eficientei, relevantei si impactului programelor de dezvoltare rurala de catre experti externi independenti din punct de vedere functional de autoritatile responsabile pentru implementarea programului.

Proiectul evaluarii on-going prevede realizarea a sapte studii de evaluare si organizarea a trei conferinte pentru diseminarea rezultatelor.

Primele doua studii de evaluare au fost realizate in anii 2017 si 2018. Pe baza informatiilor din primul studiu a fost elaborat Raportul anual de implementare PNDR transmis Comisiei Europene in 2017, iar studiul din 2018 a analizat contributia PNDR 2014-2020 la sprijinirea si dezvoltarea zonei montane. Evaluarea a fost realizata prin metode si tehnici de analiza cantitativa si calitativa.

Referitor la primul studiu de evaluare a PNDR 2014-2020 care a luat in calcul implementarea PNDR pana la 31 decembrie 2016, echipa de evaluatori a concluzionat ca, sondajele realizate in randul beneficiarilor indica o imagine generala pozitiva asupra programului si a eficientei acestuia, comparativ cu perioada anterioara de programare. Expertii evaluatori subliniaza ca sunt necesare totusi eforturi din partea sistemului de conducere pentru imbunatatirea performantei si a nivelului de implementare a programului.

Al doilea studiu de evaluare asupra interventiilor PNDR 2014-2020 in zona montana realizate pana la data de 31 decembrie 2017 a relevat faptul ca sunt necesare strategii mai structurate si adaptate specificului zonelor montane, bazate pe o analiza actualizata a contextului. Totodata, studiul a evidentiat ca interventiile PNDR prezinta un grad ridicat de relevanta si o contributie directa la incluziunea sociala si dezvoltarea locala in zonele montane, indicand un progres tangibil in implementare la nivelul anumitor masuri.

Secretarul de stat Alexandru Potor a declarat ca „evaluarea pe parcurs a implementarii PNDR este o activitate extrem de importanta pentru ca ne ofera un instrument de lucru pentru masurarea eficientei programului si pentru adoptarea unor modificari in timp real. Astazi am avut un bun prilej de a discuta direct cu reprezentantii beneficiarilor privitor la lectiile bune invatate pana acum si referitor la viitoarele prioritati pe care trebuie sa le avem in vedere”.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
MADR pregateste noi investitii. Florin Barbu si Marcel Ciolacu discuta despre noile finantari
MADR pregateste noi investitii. Florin Barbu si Marcel Ciolacu discuta despre noile finantari
Premierul Romaniei s-a intalnit la sediul MADR cu ministrul Florin Barbu pentru a planifica...
AFIR: Plati de peste 500 milioane de euro catre fermieri
AFIR: Plati de peste 500 milioane de euro catre fermieri
Aproape jumatate din aceasta suma a fost destinata infiintarii si modernizarii exploatatiilor...
MADR anunta modificari pentru fermierii care primesc subventii APIA
MADR anunta modificari pentru fermierii care primesc subventii APIA
„In luna mai a anului curent a fost aprobat Regulamentul (UE) 2024/1468 de modificare a...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...
APIA: Ajutor de peste 39,7 milioane lei pentru crescatorii de animale
APIA: Ajutor de peste 39,7 milioane lei pentru crescatorii de animale
In ceea ce priveste cererile de plata, acestea sunt aferente serviciilor prestate in luna...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton