Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Care sunt propunerile Comisiei Europene pentru viitoarea Politica Agricola Comuna
Pentru urmatorul buget pe termen lung al UE, pentru perioada 2021-2027, Comisia Europeana propune modernizarea si simplificarea politicii agricole comune, conform unui comunicat al forului comunitar.
Propunerile acorda statelor membre mai multa flexibilitate si responsabilitate in alegerea modului si a domeniilor in care sa investeasca finantarea PAC care le revine, in scopul de a indeplini obiectivele ambitioase stabilite la nivelul UE, pentru a avea un sector agricol inteligent, rezilient, sustenabil si competitiv, asigurand, totodata, un sprijin echitabil si mai bine directionat pentru venitul fermierilor.
Printre propunerile comisiei pentru modernizarea si simplificarea PAC se afla un nou mod de lucru: statele membre vor dispune de mai multa flexibilitate in ceea ce priveste modul de a utiliza alocarile lor din finantare, ceea ce le permite sa conceapa programe adaptate care sa raspunda in mod cat mai eficace preocuparilor fermierilor si ale comunitatilor rurale mai extinse.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Statele membre vor avea si posibilitatea de a transfera pana la 15% din alocarile lor din PAC intre platile directe si dezvoltarea rurala si invers, cu scopul de a se asigura ca prioritatile si masurile lor pot fi finantate.
Conditiile de concurenta echitabile intre statele membre vor fi asigurate prin urmatoarele actiuni: planuri strategice care vizeaza intreaga perioada, stabilind modul in care fiecare stat membru intentioneaza sa realizeze cele noua obiective economice, de mediu si sociale de la nivelul UE, recurgand atat la platile directe, cat si la dezvoltarea rurala.
Comisia va aproba fiecare plan pentru a garanta coerenta si protectia pietei unice si va urmari indeaproape performantele fiecarei tari si progresele inregistrate in directia atingerii tintelor convenite.
De asemenea, va exista mai multa echitate printr-o mai buna directionare a sprijinului: platile directe vor constitui in continuare o parte esentiala a politicii, asigurand stabilitate si previzibilitate pentru fermieri.
Se va acorda prioritate sprijinirii fermelor mici si medii, acestea reprezentand majoritatea sectorului agricol al UE, si ajutorului acordat tinerilor fermieri. Comisia ramane fidela angajamentului de a obtine o distribuire mai echitabila a platilor directe intre statele membre prin convergenta externa.
In plus, platile directe catre fermieri vor fi reduse incepand de la 60.000 de euro si plafonate pentru plati peste 100.000 de euro pe ferma. Se vor lua in considerare in totalitate si costurile cu forta de munca. Aceasta masura este conceputa pentru a asigura o distribuire mai echitabila a platilor.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiIdei de afaceri in agricultura