Carne de mici cu ‚aroma’ de Salmonella
Publicat la data de 11 Iun. 2013 in:
Stiri In urma unui control, efectuat in data de 30 mai, in cadrul Programului de supraveghere si control in domeniul sigurantei alimentelor, a fost depistata prezenta bacteriei Salmonella in carnea de mici care era procesata de o unitate din judetul Neamt. Bacteria a fost depistata prin prelevarea de la un depozit de produse congelate a 5 probe din carnea preparata pentru mici.
Rezultatele analizelor, efectuate in laboratoarele Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Prahova, au confirmat prezenta bacteriei, care a dus la declansarea unei alerte prin Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje (SRAFF).
DSVSA a precizat ca din acest depozit au fost distribuite 640 de caserole de mici in 24 de judete. Depozitul de produse congelate receptionase, pe 29 aprilie, o cantitate de 840 kg de carne preparata pentru mici, din care, pana in data de 7 iunie, livrase in 23 de judete 635 de kg de carne de mici. Cele 205 de kg ramase in stoc au fost oprite de la comercializare.
In Suceava, a fost confiscata o cantitate de 25 de kilograme de carne de mici, care a fost depistata in doua magazine Kaufland din judet. DSVSA a lansat marti un comunicat de presa, in care anunta consumatorii, ca in urma alertei rapide privind un lot de mici cu carne de pasare infestata cu Salmonella, au fost verificate magazinele Kaufland din judet, fiind luata urma transportului de carne care ajunsese la Falticeni si Radauti. In cele din urma, au fost retrase de pe piata 16 caserole de mici din carne de pasare a cate un kg fiecare, din magazinul din Falticeni, si 9 caserole din magazinul din Radauti.
In Harghita au fost retrase de pe piata 28 de kilograme de carne de mici, care urmeaza sa fie supusa analizelor de laborator. „Am gasit 28 de kilograme de pasta de mici produse la firma respectiva pentru care s-a dat alerta, iar doua kilograme au fost cumparate la Odorheiu Secuiesc. Acum, intreaga cantitate gasita este sub retinere oficiala, pana vedem care sunt rezultatele analizelor de laborator pe care le efectuam”, a sustinut Pusok Laszlo, purtator de cuvant al DSVSA Harghita.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Sursa foto: www.sxc..hu
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>