Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Carnea de porc cu dioxină afectează sănătatea doar dacă este consumată continuu
Carnea de porc contaminată cu dioxină poate avea efecte asupra sănătăţii populaţiei doar dacă este consumată continuu, timp de câteva luni, iar în astfel de situaţii pot fi afectate pielea şi ficatul, a declarat, miercuri, directorul general pentru Siguranţa Alimentelor din ANSVSA, Liviu Rusu.
Directorul general pentru Siguranţa Alimentelor, Liviu Rusu, a spus că, potrivit notificărilor primite de la Comisia Europeană, nivelul dioxinei din carnea contaminată care provine din Irlanda este de la 20 până la 100 de ori mai mare decât limitele stabilite prin normele europene, respectiv de un picogram la un gram de grăsime de porc.
Acesta a precizat că, în urma studiilor, s-a stabilit că numai în cazul unui consum continuu, timp de câteva luni, al alimentelor contaminate cu dioxină ar putea să apară efecte asupra pielii şi a ficatului, iar în anumite cazuri, când se consumă cantităţi extrem de mari, ar putea apărea forme de cancer la adulţi.
"În situaţia de faţă nu sunt însă îndeplinite condiţiile pentru astfel de efecte adverse", a adăugat Rusu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Totuşi, Liviu Rusu a recomandat tuturor persoanelor din judeţele Ilfov, Olt şi Buzău care au cumpărat produse din carne de porc provenind din Irlanda să nu le consume.
"Pentru a fi siguri, cei care au cumpărat este mai bine să nu consume, întrucât există totuşi un potenţial risc", a declarat Rusu.
Potrivit sursei citate, în prezent, toţi inspectorii ANSVSA, precum şi cei din teritoriu verifică, împreună cu agenţii economici, dacă lotul de carne care provine din Irlanda a fost distribuit şi în alte zone ale ţării.
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), în urma notificării primite prin intermediul Sistemului Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje, a fost informată despre introducerea în România, din Belgia, a unei cantităţi de 3.640 de kilograme de carne de porc provenind din Irlanda, beneficiarul fiind o companie din Bucureşti.
Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Csutak Nagy Laszlo, a declarat, miercuri, că lotul de carne de porc provenind din Irlanda a ajuns la un depozit din Capitală.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News