Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Carnea de porc romaneasca este prea scumpa, comparativ cu cea importata


Vânzările de carne de porc ale producătorilor români au scăzut cu 30% în primele două luni ale anului 2009, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2008, deşi preţurile producătorilor au scăzut de la începutul anului, a declarat preşedintele Patronatului Român al Cărnii, Gheorghe Caruz.
"Importurile au crescut foarte mult în ultima perioadă şi mulţi dintre micii comercianţi şi-au închis afacerile. De asemenea, relaţia cu supermarketurile nu este una bună, aşteptăm apariţia Codului de Bune Practici care ar mai putea schimba situaţia", a spus Caruz. Acesta a explicat că preţurile cărnii la producător au scăzut, în ultimele două luni, cu un leu pe kilogram, atât la carcasă de porc, cât şi la viu. "Vindeam la sfârşitul anului 2008 carcasa de porc cu 8,6 lei pe kilogram, acum e 7,6 lei kilogramul. Porcul viu îl vindem cu 5 lei pe kilogram, după ce în decembrie era 6 lei", a explicat preşedintele Patronatului Român al Cărnii, informează NewsIn.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară (FNSIA), Dragoş Frumosu, a declarat că această scădere a vânzărilor producătorilor de carne se datorează, în principal, faptului că aceştia nu pot asigura tot necesarul procesatorilor, determinându-i pe cei din urmă să apeleze la importuri pentru a achiziţiona carnea pentru procesare. "Producţia naţională de carne de porc nu poate asigura necesarul procesatorilor, care introduc în procesare o medie de 20 de tone pe zi. Astfel, ei ar trebui să cumpere de la mai mulţi producători, calitatea nu ar fi aceeaşi şi atunci apelează la un producător străin care îi poate furniza toată cantitatea", a spus Dragoş Frumosu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Astfel, carnea de porc românească ajunge în hale şi la măcelării, şi nu la marii procesatori. "Carnea carcasă venită din import costă circa 6 lei kilogramul, fără TVA, iar la această diferenţă de 10-15% faţă de carnea românească, e normal să se prefere din import", a mai spus Frumosu. Creşterea porcinelor costă mult, preţul furajelor este ridicat, iar subvenţiile acordate crescătorilor sunt insuficiente, a spus preşedintele FNSIA. El a explicat că, astfel, preţul ridicat al cărnii de porc româneşti este justificat.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016