Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Carnea de porc romaneasca este prea scumpa, comparativ cu cea importata


Vânzările de carne de porc ale producătorilor români au scăzut cu 30% în primele două luni ale anului 2009, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2008, deşi preţurile producătorilor au scăzut de la începutul anului, a declarat preşedintele Patronatului Român al Cărnii, Gheorghe Caruz.
"Importurile au crescut foarte mult în ultima perioadă şi mulţi dintre micii comercianţi şi-au închis afacerile. De asemenea, relaţia cu supermarketurile nu este una bună, aşteptăm apariţia Codului de Bune Practici care ar mai putea schimba situaţia", a spus Caruz. Acesta a explicat că preţurile cărnii la producător au scăzut, în ultimele două luni, cu un leu pe kilogram, atât la carcasă de porc, cât şi la viu. "Vindeam la sfârşitul anului 2008 carcasa de porc cu 8,6 lei pe kilogram, acum e 7,6 lei kilogramul. Porcul viu îl vindem cu 5 lei pe kilogram, după ce în decembrie era 6 lei", a explicat preşedintele Patronatului Român al Cărnii, informează NewsIn.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară (FNSIA), Dragoş Frumosu, a declarat că această scădere a vânzărilor producătorilor de carne se datorează, în principal, faptului că aceştia nu pot asigura tot necesarul procesatorilor, determinându-i pe cei din urmă să apeleze la importuri pentru a achiziţiona carnea pentru procesare. "Producţia naţională de carne de porc nu poate asigura necesarul procesatorilor, care introduc în procesare o medie de 20 de tone pe zi. Astfel, ei ar trebui să cumpere de la mai mulţi producători, calitatea nu ar fi aceeaşi şi atunci apelează la un producător străin care îi poate furniza toată cantitatea", a spus Dragoş Frumosu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon


Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...

Oferta Speciala
valabila 48h


Astfel, carnea de porc românească ajunge în hale şi la măcelării, şi nu la marii procesatori. "Carnea carcasă venită din import costă circa 6 lei kilogramul, fără TVA, iar la această diferenţă de 10-15% faţă de carnea românească, e normal să se prefere din import", a mai spus Frumosu. Creşterea porcinelor costă mult, preţul furajelor este ridicat, iar subvenţiile acordate crescătorilor sunt insuficiente, a spus preşedintele FNSIA. El a explicat că, astfel, preţul ridicat al cărnii de porc româneşti este justificat.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Sunt plante la care semin?ele nu sunt închise in fruct. Semintele se afla la vedere si nu au fruct ...

Frunza a embrionului plantelor cu seminte care serveste la hranirea plantei imediat dupa încoltire ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016