Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Carnea se scumpeşte cu 30%. Ministrul Agriculturii pentru Gândul: „Sunt exagerări“
Mâncarea, băutura, ţigările, carburanţii, curentul electric, poliţele RCA costă mai mult din acest an. La acestea se adaugă mărirea impozitelor pe case şi terenuri. În plus, cine va dori să îşi cumpere o maşină euro 4 va trebui să achite şi taxa auto, de minimum 400 de euro, "bir" ce fusese eliminat anul trecut din cauza crizei, dar readus în actualitate de actualul Guvern, scrie Gandul. Din cauză că subvenţiile la carnea de pui au fost eliminate din acest an, Uniunea Naţională a Crescătorilor de Păsări din România a anunţat, la finele anului trecut, majorarea din ianuarie cu 20-30% a preţurilor. Nici lactatele nu vor face excepţie, scumpirea uşoară a acestora, de circa 3-8%, urmând să fie simţită treptat, până în luna martie.
În schimb, noul ministru al Agriculturii, Mihail Dumitru, este de altă părere. "Nu văd motive de scumpire. La carnea de pui vom încerca să înlocuim subvenţia acordată până acum cu altă formă de sprijin. A prezuma o creştere de preţuri la carnea de pui înainte de o discuţie cu ministerul mi se pare puţin exagerat. Nici la carnea de porc nu văd scumpiri, atâta timp cât 70% din carnea de porc adusă pe piaţa românească este din import", a declarat pentru Gândul ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru. Până în luna martie, treptat, este de aşteptat să se scumpească şi pâinea, cu maximum 10%, după ce procesatorii vor apela la cumpărarea de grâu din import.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Gandul
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura