Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CE aplica restrictii la utilizarea pesticidelor neonicotinoide, daunatoare pentru albine

ce-aplica-restrictii-la-utilizarea-pesticidelor-neonicotinoide-daunatoare-pentru-albine

De la 1 decembrie 2013, va intra in vigoare decizia Comisiei Europene de a restrictiona, pe o perioada nedeterminata, folosirea pesticidelor care afecteaza albinele, si anume acele tipuri care au in compozitie neonicotinoide, clotianidin, imidacloprid si thiamethoxam. Decizia de a restrictiona utilizarea pesticidelor survine in urma numarului tot mai mare de prabusire a populatiilor de albine, in intreaga Europa.


Aceste pesticide se utilizeaza pentru tratarea semintelor sau se aplica pe culturile din care se hranesc albinele. Profesionistii din domeniu vor fi singurii care vor putea sa mai foloseasca aceste pesticide.

“Desi acum majoritatea statelor membre sustin propunerea noastra, majoritatea calificata necesara nu a fost obtinuta. Decizia ii revine in aceste conditii Comisiei. Intrucat propunerea noastra este bazata pe un numar de riscuri pentru sanatatea albinelor identificate de Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA), CE va merge mai departe cu textul propus in urmatoarele saptamani. (…) Ma angajez sa fac tot posibilul pentru a ma asigura ca albinele, care sunt vitale pentru ecosistemul nostru si contribuie anual cu peste 22 de miliarde de euro la agricultura europeana, sunt protejate” sustine Tonio Borg, comisarul european pentru sanatatea si protectia consumatorului.

La votul pentru introducerea restrictiei au participat 15 state membre, 8 dintre acestea au votat impotriva, iar 4 s-au abtinut.

Romania s-ar afla, alaturi de Marea Britanie, printre statele care au votat impotriva introducerii restrictiilor de folosire a acestor pesticide. In cadrul comitetului de apel, care a votat legea, au existat si discutii contradictorii pe seama unor studii stiintifice expuse de EFSA, deoarece anumite tari aveau concluzii diferite la cercetarile in domeniu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h





Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016