Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Ce au discutat reprezentantii ProAgro si Romalimenta cu ministrul Finantelor

ce-au-discutat-reprezentantii-proagro-si-romalimenta-cu-ministrul-finantelor

Presedintii celor doua federatii au participat ieri la o intalnire cu ministrul Darius Valcov, dand curs invitatiei adresate de acesta.


Federatiile ProAgro si Romalimenta vor propune Ministerului Finantelor Publice reducerea cotei TVA la 9% si pentru lapte si produse din lapte, alaturi de carne, produse din carne si legume-fructe, propuneri incluse deja in proiectul de modificare a Codului Fiscal, dupa cum a declarat presedintele Federatiei Nationale Pro Agro, Alex Jurconi, la finalul consultarilor cu ministrul Finantelor, Darius Valcov.
 
„Noi o sa facem propunerea catre MFP astfel incat reducerea TVA sa se aplice pe tot lantul, de la furaje la produse ambalate, incepand cu sectorul carnii si al produselor din carne, lapte si produse din lapte si legume-fructe. Vom trimite propunerea noastra destul de nuantata de la furaje, animale si pasari vii, oua, carne, carne preparata, produse din carne, carne conservata, peste si produse din peste etc. Cred ca Ministerul Finantelor are toate datele si nu mai trebuie niciun studiu in aceasta privinta. Au tot ce le trebuie ca sa analizeze impactul, au dimensionat foarte corect cu cifre apropiate de ale noastre si pe care noi le faceam pseudo-empiric”, a mentionat Jurconi.
 Seful Pro Agro este optimist in privinta aplicarii TVA de 9% incepand cu luna octombrie, dupa incheierea acordului cu FMI, dar si in conditiile in care puterea politica se pastreaza.

„Din informatiile pe care le detinem pana in prezent, din octombrie se poate aplica TVA de 9%, bineinteles in conditiile in care puterea politica se pastreaza. Cat suntem sub acord cu FMI nu se va intampla nimic, adica pana in septembrie, dar din octombrie este posibil”, a adaugat presedintele Pro Agro.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - GHID PRACTIC - Cultivarea legumelor in sistem ecologic


Afacere pe timp de criza Castiga 27 500 euro an din cultivarea legumelor ecologice A produce legume in sistem de agricultura ecologica a practica agricultura ecologica inseamna inainte de toate a produce SANATATE Indiferent ce tip de om de afaceri sunteti exclusiv pragmatic sau preocupat si de caracterul benefic al produselor sale ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
De asemenea, Jurconi a apreciat "modul american" in care MFP organizeaza consultarile publice pe tema propunerilor de modificare a Codului Fiscal, in care se va analiza fiecare capitol in parte, iar in jurul datei de 15 martie acestea vor fi trimise Parlamentului.
 
„Apreciez faptul ca MFP se organizeaza foarte american dupa ani de zile de opacitate, dupa 25 de ani in care ne-au chinuit. Incepand de saptamana viitoare, de luni, ei organizeaza consultari pe felii, capitolul 1, capitolul 2, TVA, cu ministrul in capul mesei, in stanga toti expertii si in dreapta patronatele si se ia articol cu articol, cu explicatii de ce a fost introdus sau de ce nu a fost introdus un anumit lucru. Suntem optimisti ca toate acestea vor pleca in Parlament in jurul datei de 15 martie. Cel mai important pentru noi este ca ei sa-i dea drumul in Parlament pentru ca daca nu apuca sa o faca atunci va fi o problema uriasa pentru ca o vom lua de la capat”, a mai spus Jurconi.
 
Potrivit proiectului de modificare a Codului Fiscal, cota standard de TVA va scadea de la 24% la 20% incepand cu 1 ianuarie 2016 si la 18% de la 1 ianuarie 2018. Pentru carne, legume, peste si fructe cota de TVA urmeaza sa fie redusa la 9%.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Sunt plante la care semin?ele nu sunt închise in fruct. Semintele se afla la vedere si nu au fruct ...

Un grup de frunze in forma circulara in apropierea solului. ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016