Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce masuri de finantare vor putea fi accesate de fermieri in 2017

ce-masuri-de-finantare-vor-putea-fi-accesate-de-fermieri-in-2017

Bugetul alocat acestor sesiuni va fi comunicat in timp util potentialilor solicitanti, dupa consultarea Comitetului de Monitorizare pentru PNDR 2014-2020, afirma oficialii MADR.


In primul trimestru al anului, MADR estimeaza ca va redeschide sesiuni de depuneri de proiecte pe PNDR 2014-2020 pentru mai multe submasuri agricole. Este vorva de sM2.1 Sprijin pentru ajutorul in vederea beneficierii de utilizarea serviciilor de consiliere, sM 4.1 Sprijin pentru investitii in exploatatii agricole, sM4.1a Sprijin pentru investitii in exploatatii pomicole, sM4.2 Sprijin pentru investitii in prelucrare/comercializare si/sau dezvoltare de produse agricole, sM4.2a Sprijin pentru investitii in prelucrare/comercializare si/sau dezvoltare de produse pomicole, sM4.3 Sprijin pentru investitii in infrastructura legate de dezvoltarea, modernizarea si adaptarea sectoarelor agricol si forestier, sM6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, sM6.2 Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zonele rurale, sM6.3 Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici, sM6.4 Investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole, sM7.2 Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica si sM7.6 Investitii asociate cu protejarea patrimoniului cultural.
 
Bugetul alocat acestor sesiuni va fi comunicat in timp util potentialilor solicitanti, dupa consultarea Comitetului de Monitorizare pentru PNDR 2014-2020, afirma oficialii MADR.
 
In plus, tot in cursul acestui trimestru din 2017, se vor deschide si sesiunile de proiecte dedicate Instrumentului Teritorial Integrat Delta Dunarii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, tot pentru anul 2017, se estimeaza deschiderea a 25 de masuri, acoperind din valoarea alocarii o suma de 75 de milioane de euro, din care 56,25 milioane de euro din Fondul european pentru pescuit si afaceri maritime.
 
Specialistii din Ministerul Agriculturii au anuntat ca pentru eficientizarea procedurilor in abordarea si gestionarea fondurilor europene, in 2017 vor exista modificari ale cadrului normativ in favoarea beneficiarilor, respectiv prin modificarea HG 226/2015.
 
Astfel, se incearca eliminarea obligativitatii blocarii de catre beneficiar intr-un cont special a 50% din valoarea cofinantarii private pe tot parcursul derularii proiectului, nu vor mai fi exclusi de la finantare o serie de potentiali beneficiari, cum ar fi cei cu contracte reziliate si cei ce se afla in litigiu cu AFIR, si se va asigura cadrul de reglementare care sa respecte principiul egalitatii de sanse.
 
Potrivit informatiilor MADR, vor mai exista si alte modificari procedurale in favoarea solicitantilor si beneficiarilor de fonduri europene legate de avize sau certificatele necesare in momentul depunerii cererii de finantare, de documentele de la Registrul agricol emis de primarii sau chiar de achizitii, unde verificarile se vor face online.
 
Nu in ultimul rand, se va prelungi si termenul de depunere a documentelor originale in vederea incheierii contractului de finantare la AFIR pana la 3 luni de la primirea Notificarii privind selectarea cererii de finantare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016