Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce modificari vor fi aduse ordinului privind subventiile

ce-modificari-vor-fi-aduse-ordinului-privind-subventiile

Ordinul se refera la probarea criteriilor de eligibilitate, conditiilor specifice si a modului de implementare a schemelor de plati.


Pe site-ul ministerului Agriculturii a fost publicat recent in dezbatere publica un proiect pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 619/2015 pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate, conditiilor specifice si a modului de implementare a schemelor de plati prevazute la art. 1 alin. (2)si (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plati care se aplica in agricultura in perioada 2015-2020 si pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societatile agricole si alte forme de asociere in agricultura, precum si a conditiilor specifice de implementare pentru masurile compensatorii de dezvoltare rurala aplicabile pe terenurile agricole, prevazute in Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020.
 
Proiectul se va afla in dezbatere publica timp de 10 zile de la data publicarii si presupune o serie de modificari dupa cum urmeaza :
- La articolul 10 alineatul (5) litera o) se modifica si va avea urmatorul cuprins: „o)suprafetele cu amenajari piscicole, asa cum acestea sunt prevazute in art. 23 alin. (20) din Normele tehnice de completare a registrului agricol pentru perioada 2015-2019, aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale, al ministrului dezvoltarii regionale si administratiei publice, al ministrului finantelor publice si al presedintelui Institutului National de Statistica nr. 744/480/1003/3727/2015. Fac exceptie terenurile cu amenajari piscicole redate sau introduse in circuitul agricol in conformitate cu prevederile art. 93, alin. 8), 9) si 10) din Legea fondului funciar nr. 18 din 19 februarie 1991 – republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.”
 
- La articolul 41 alineatul (5) se modifica si va avea urmatorul cuprins: ”(5) Verificarea utilizarii semintei certificate se face prin raportarea cantitatii de samanta utilizata inscrisa in factura de achizitie a semintei sau in bonul fiscal sau in adeverinta eliberata de fabrica de zahar cu care fermierul a incheiat contractul de producere a sfeclei de zahar sau in documentul oficial de certificare a lotului de samanta produsa de fermierul care solicita plata sau in avizul de expeditie al semintei de soia/lucerna eliberat de detinatorul soiului de soia/lucerna catre fermier, la suprafata parcelelor solicitate in cererea unica de plata pentru sprijinul cuplat la cultura respectiva, rezultat care se compara cu cantitatile minime de samanta necesare la hectar, prevazute in anexa nr. 4.”

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
- La articolul 59, alineatul (3) punctul (i) se modifica si va avea urmatorul cuprins: „(i)documentul de calitate si conformitate al furnizorului ca producator al semintelor, sau copie de pe acest document in cazul in care furnizorul nu este si producator al semintelor;sau”
 
- La articolul 86,) alineatele (62) si (63) se modifica si vor avea urmatorul cuprins: „(62)Pentru efectuarea platii pentru practicile agricole benefice pentru clima si mediu, conform art. 1 pct. 1 din Regulamentul (UE) nr. 2.333/2015, fermierul poate sa modifice utilizarea parcelelor agricole in ceea ce priveste zonele acoperite de strat vegetal prin schimbarea amplasamentului parcelei agricole sau schimbarea amestecului de specii de culturi pentru strat vegetal ca urmare a conditiilor meteorologice nefavorabile, fara a modifica procentul zonelor acoperite de strat vegetal declarat, iar amestecul de specii de culturi pentru strat vegetal sa fie cuprins in anexa nr. 5. (63)Fermierul are obligatia sa notifice APIA asupra modificarilor de la alin. (62) pana la data de 15 octombrie a anului de cerere.”
 
- La articolul 86 dupa alineatul (10) se introduce un nou alineat, alineatul (11) cu urmatorul cuprins: „(11) Pe zonele cu culturi secundare sau strat vegetal si pe zonele cu culturi fixatoare de azot se interzice utilizarea produselor de protectie a plantelor.”
 
- La articolul 89 alineatul (4) litera a) se modifica si va avea urmatorul cuprins: „a) referirea la prima depunere a unei cereri de plata in cadrul schemei de plata unica pe suprafata de la art. 22 alin. (2) din ordonanta trebuie inteleasa ca o referire la prima depunere a unei cereri in cadrul schemei de plata unica pe suprafata de catre persoana juridica in care controlul este exercitat de un tanar fermier.” 7. Anexa nr. 4 se modifica si se inlocuieste cu Anexa care face parte integranta din prezentul ordin.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016