Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ce nu a distrus grindina, usuca seceta:
Fermierii cer declararea starii de calamitate in agricultura
Seceta ne decimează şi anul acesta producţia agricolă, iar fermierii cer ministerului de resort să întreprindă acţiunile necesare pentru declararea stării de calamitate. Un raport al Ministerului Agriculturii intrat în posesia ziarului Bursa arată că, până în prezent, au fost calamitate 1.727.256,2 hectare, ceea ce reprezintă aproximativ 25% din culturile înfiinţate în toamna lui 2008 şi în campania din primăvara acestui an.
Din suprafaţa de 1,72 milioane de hectare, circa 860.000 de hectare au fost calamitate în proporţie de 50%, pagubele estimate până în prezent fiind de circa 1,84 milioane de lei. Cele mai afectate sunt culturile de grâu (circa 700.000 de hectare), urmate de cele de porumb (aproape 400.000 de hectare), rapiţă (197.000 de hectare) şi floarea-soarelui (circa 120.000 de hectare).
Viorel Matei, preşedintele Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR), a declarat, pentru Bursa, că la ora actuală sunt şase judeţe puternic afectate de secetă şi că agricultorii cer ministerului de resort să întreprindă toate măsurile necesare ca să declare starea de calamitate. Liderul FNPAR a exemplificat că în judeţul Timiş sunt zone calamitate în proporţie de 30%-50%.Producătorii solicită Ministerului Agriculturii să dea drumul la hotărârea de guvern prin care se declară starea de calamitate", a subliniat Matei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Pe culturi, raportul indică că, la grâu, vom avea o producţia la hectar de 3.200 - 5.500 kg, la orz de 4.200-4.700 kg, la orzoiacă de 2.800 - 3.200 kg, iar la rapiţă de 2.200-2.700. Acelaşi raport arată că, în cazul grâului, în sudul ţării, de la Mehedinţi la Brăila, producţia nu depăşeşte 3.000 de kg la hectar.
Citeste mai mult in Bursa
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura