Scăderea consumului, modificarea obiceiurilor de cumpărare, reorganizarea gamei de produse, înmulţirea promoţiilor şi dezvoltarea segmentului de mărci proprii sunt principalele aspecte care au caracterizat piaţa de comerţ alimentar în prima jumătate a acestui an.
În primele şase luni ale anului, conform estimărilor producătorilor, a fost înregistrată o scădere de peste 10% la nivelul industriei alimentare, în timp ce în agricultură procentajul a fost de 15-20%. “La mezeluri, a fost consemnată o scădere de 8-15%, iar pentru perioada următoare este greu de prognozat, în condiţiile în care dispar mulţi jucători”, declară Sorin Minea, preşedinte al Asociaţiei Române a Cărnii.
Şi la panificaţie, a fost înregistrată o reducere de aproximativ 5%, după ce în primele trei luni nivelul era de 7,8%, spune Aurel Popescu, preşedintele Rompan, care adaugă că piaţa şi-a mai revenit în trimestrul al doilea, când reculul a fost de doar 3%. Un alt segment afectat de criza financiară este cel al lactatelor, unul dintre cele mai dinamice în ultimii ani. “În primele trei luni ale anului, piaţa lactatelor a suferit o scădere de 15-20%, după care şi-a revenit uşor, dar nu s-a atins volumul de vânzări din aceeaşi perioadă a anului trecut’’, susţine Valentin Blănaru, preşedintele Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui.
Citeste mai mult in Business Standard
În primele şase luni ale anului, conform estimărilor producătorilor, a fost înregistrată o scădere de peste 10% la nivelul industriei alimentare, în timp ce în agricultură procentajul a fost de 15-20%. “La mezeluri, a fost consemnată o scădere de 8-15%, iar pentru perioada următoare este greu de prognozat, în condiţiile în care dispar mulţi jucători”, declară Sorin Minea, preşedinte al Asociaţiei Române a Cărnii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Şi la panificaţie, a fost înregistrată o reducere de aproximativ 5%, după ce în primele trei luni nivelul era de 7,8%, spune Aurel Popescu, preşedintele Rompan, care adaugă că piaţa şi-a mai revenit în trimestrul al doilea, când reculul a fost de doar 3%. Un alt segment afectat de criza financiară este cel al lactatelor, unul dintre cele mai dinamice în ultimii ani. “În primele trei luni ale anului, piaţa lactatelor a suferit o scădere de 15-20%, după care şi-a revenit uşor, dar nu s-a atins volumul de vânzări din aceeaşi perioadă a anului trecut’’, susţine Valentin Blănaru, preşedintele Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui.
Citeste mai mult in Business Standard
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News