Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce sunt plantele modificate genetic. Grupe de OMG


Plantele modificate genetic sunt obţinute şi cultivate pentru a reduce costurile de producţie, prin eliminarea sau micşorarea cantităţii de pesticide utilizate. Astfel, sunt creaţi hibrizi cu rezistenţă împotriva bolilor si dăunătorilor la plante (insecte si virusuri), sau cu toleranţă la ierbicidele utilizate în agricultură.
În mare, OMG pot fi împărţite astfel.

Rezistenţa împotriva insectelor s-a obţinut prin încorporarea în planta cultivată a unei gene ce induce producerea unei toxine, genă prelevată de la un microorganism (Bacillus thuringiensis - BT). Această toxină este utilizată de mult timp ca insecticid convenţional în agricultură, fiind netoxic pentru consumul uman. Culturile modificate genetic care produc permanent această toxină s-au dovedit a avea nevoie de cantitaţi mult mai mici de alte insecticide, folosite pentru situaţii specifice, când presiunea unor populaţii mari de daunători este mare.

Rezistenţa la virusurile patogene se obţine prin introducerea de gene de la anumite virusuri care provoacă bolile plantelor. Creşterea rezistenţei la virusuri face plantele mai puţin vulnerabile la boli cauzate de acestea, mărind astfel productivitatea.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h

Toleranţa la ierbicide se obţine prin introducerea unei gene de la o bacterie care manifesta rezistenţa la unele ierbicide. În situaţii în care a fost imperativă utilizarea ierbicidelor, cantitaţile necesare de ierbicid au fost mult mai mici.

Alături de cele prezentate, mai există plante cu toleranţă la factori extremi, precum secetă sau îngheţ.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016