Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Germania interzice glifosatul

germania-interzice-glifosatul

Germania interzice glifosatul din agricultura si il va elimina treptat pana in 2023, cand se intentioneaza a se curata complet solurile.


Erbicidul in cauza, ce este suspectat de expertii in domeniu de a fi potential carcinogen pentru oameni, urmeaza sa fie interzis pana la finele anului 2023, moment in care va expira perioada aprobata de Uniunea Europeana pentru utilizarea sa, au declarat ministri germani, potrivit publicatiei.
 
Alarma a fost data de catre biologi, ca urmare a scaderii drastice a numarului de insecte, lucru ce a avut un impact puternic asupra diversitatii speciilor, daunand totodata ecosistemelor prin tulburarea lanturilor trofice naturale si a polenizarii plantelor.

Ne reamintim faptul ca Romania sustinea prelungirea autorizarii erbicidelor pe baza de glifosat.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
De altfel, Parlamentul de la Viena a aprobat in iulie o lege care interzice in totalitate folosirea glifosatului, controversatul erbicid care a iscat numeroase dezbateri la nivel european in urma cu cativa ani.
 
In tara noastra, glifosatul este cel mai utilizat erbicid, el fiind foarte eficient in distrugerea buruienilor si asigurand recolte bogate si profitabile. 
 
”Ce este rau pentru insecte e rau si pentru oameni”, a declarat ministrul german al Mediului, Svenja Schulze, avertizand asupra unui viitor in care fructele vor deveni un lux.
 
”Avem nevoie de mai mult zumzait si bazait”, a declarat Schulze, intr- o conferinta de presa, subliniind ca ”o lume fara insecte este o lume in care nu merita sa traim”.
 
Industria chimica si grupuri agricole au facut lobby pentru continuarea utilizarii glifosatului, ce este comercializat sub numele de Roundup, fabricat de Monsanto, detinuta de gigantul farmaceutic german Bayer.
 
Bayer a protestat fata de interdictia unilaterala a Germaniei, argumentand ca produsul chimic poate fi utilizat in conditii de siguranta si ca acesta este ”un instrument important ce asigura atat sustenabilitatea, cat si productivitatea agriculturii”.
 
Intr-o prima faza, glifosatul va fi interzis incepand cu anul viitor in parcurile orasenesti si gradinile private conform planului de politici ce pune bazele unor noi legi si reglementari in domeniu.
 
Folosirea ierbicidului si insecticidului va fi restrictionata sau interzisa si in alte zone in care populatia de insecte este mai prospera, cum ar fi pasunile si pajistile livezilor precum si malurile raurilor si ale lacurilor.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit

Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016