
Articolul apare pe fondul unor informatii conform carora nivelul de pesticide regasit in alimente este ingrijorator de mare in lanturile de magazine din Uniunea Europeana, asa cum va informa recolta.eu in luna octombrie.
Majoritatea substantelor nominalizate ar putea afecta creierul, conform acelorasi surse citate de recolta.eu
Prima regiune agricola a lumii, Europa, este de asemenea prima regiune consumatoare de pesticide de pe glob. Depinzand foarte mult de chimie, agricultura utilizeaza mai mult de 300 de substante, dintre care, cateva, din cauza efectului lor toxic, vor fi inlaturate de catre Comisia de la Bruxelles. Comisia europeana sustine ca impactul va fi limitat si doar 2 pana la 4% din substante vor fi sterse de pe harta, pe cand agricultorii vorbesc de 40%. E bine sa existe informatii coerente si stiute de ambele parti.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Vrem sa progresam in agricultura, dar impactul asupra mediului inconjurator poate fi contrar asteptarilor noastre. Intr-adevar, daca agricultorul va cultiva de acum inainte aproape 10% din suprafata sa de pamant in “bio”, impactul ecologic al unei astfel de reforma poate fi negativ. Conversiunea pamanturilor exploatate in mod conventional in lumea biologica nu se poate face de azi pe maine. E nevoie de minimum 3 ani. In acest context, multi agricultori ce lucreaza in domeniu recomanda o reforma progresiva.
In zece ani, deja s-au facut progrese enorme reducand drastic volumul de pesticide utilizate. Asta, tinand cont de conditiile meteorologice si recurgand la molecule care se adapteaza cel mai bine. Toate astea se pot intampla, putem hrani sanatos pamantul, numai daca consumatorii si cei care distribuie accepta sa-si revizuiasca comportamentul.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News