Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CE vrea să aloce fonduri pentru folosirea energiei regenerabile în gospodăriile cu venituri mic


Comisia Europeană (CE) a adoptat, miercuri, o propunere care va permite, pentru prima dată, statelor membre şi regiunilor din Uniunea Europeană să investească în creşterea eficienţei energetice şi folosirea energiei regenerabile pentru locuinţe, prin Fundul european de coeziune, informeaza NewsIn.
Măsura, cuprinsă în Planul european de recuperare economică, se va adresa gospodăriilor cu venituri mici.

Concret, Uniunea Europeană va putea să acorde fonduri de co-finanţare a schemelor propuse de autorităţile locale, regionale sau naţionale în ce priveşte instalarea de panouri solare pe locuinţe sau folosirea altor metode alternative în locul surselor energetice obişnuite.

"Este vorba de o situaţie win-win (de câştig pentru ambele părţi). Măsura va duce la economisirea de energie, la reducerea emisiilor, la scăderea facturilor la combustibil pentru categoriile vulnerabile de populaţie şi, în plus, va fi benefică pentru construcţii şi IMM-uri în special. Sperăm ca Parlamentul European şi Consiliul să adopte această propunere fără întârziere", a declarat comisarul european pentru politică regională, Danuta Hubner.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Sectorul rezidenţial este responsabil pentru un sfert din consumul de energie din Europa şi pentru 40% din emisiile de gaze cu efect de seră din Uniunea Europeană, potrivit datelor Comisiei Europene.

Comisia a estimat că prin folosirea energiei regenerabile economisirea de energie din sectorul locuinţelor ar putea ajunge la 28% până în 2010. Unele studii au arătat că o gospodărie din blocul comunitar ar putea economisi în medie între 200 şi 1.000 euro pe an prin eficientizarea consumului de energie.

Ministerul mediului din România va aloca 520 milioane lei în 2009 pentru înlocuirea sau modernizarea sistemului clasic de încălzire prin folosirea de alternative ecologice precum panouri solare, pompe de căldură şi alte tehnologii curate. Programul va începe în 5 ianuarie, iar ministerul va acorda cel mult 25.000 lei (circa 6.900 euro) pentru fiecare persoană care va dori să-şi monteze, anul viitor, asemenea instalaţii. În schimb, pentru proiectele firmelor, autorităţilor locale, dar şi unităţilor de învăţământ, plafoanele de finanţare sunt diferite. Astfel, din bugetul de 120 milioane lei, companiile primesc până la 50% din cheltuielile eligibile, dar nu mai mult de 250.000 lei, în timp ce primăriile şi unităţile de învăţământ pot beneficia de 60%, dar fără să depăşească 300.000 lei.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016