Boabele de cafea pot reprezenta o sursă ieftină şi abundentă de biocombustibil, mai ales în ţările în care această cultură este preponderentă.
Folosite în prezent ca îngrăşământ agricol sau pur şi simplu aruncate, boabele de cafea ar putea deveni o sursă de biodiesel ieftină şi totodată ecologică, se arată într-un studiu citat de ,,The Guardian’’. Boabele de cafea utilizate conţin între 11 şi 20% ulei, în funcţie de tipul acestora. “Procentul este competitiv cu cel al altor resurse folosite pentru obţinerea de biocombustibil precum seminţele de rapiţă (37-50%), uleiul de palmier (20%) sau cel de soia (20%)”, declară cercetătorii pentru publicaţia ,,Journal of Agricultural and Food Chemistry’’.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Nevada din Reno, SUA, au utilizat un proces deloc costisitor de extragere a uleiului din reziduurile rămase în urma preparării de cappuccino şi expresso pe care o realizează un lanţ multinaţional de cafenele.
Citeste mai mult in Cotidianul
Folosite în prezent ca îngrăşământ agricol sau pur şi simplu aruncate, boabele de cafea ar putea deveni o sursă de biodiesel ieftină şi totodată ecologică, se arată într-un studiu citat de ,,The Guardian’’. Boabele de cafea utilizate conţin între 11 şi 20% ulei, în funcţie de tipul acestora. “Procentul este competitiv cu cel al altor resurse folosite pentru obţinerea de biocombustibil precum seminţele de rapiţă (37-50%), uleiul de palmier (20%) sau cel de soia (20%)”, declară cercetătorii pentru publicaţia ,,Journal of Agricultural and Food Chemistry’’.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Nevada din Reno, SUA, au utilizat un proces deloc costisitor de extragere a uleiului din reziduurile rămase în urma preparării de cappuccino şi expresso pe care o realizează un lanţ multinaţional de cafenele.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Cotidianul
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News