Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Stiri

Prin aceasta actiune MADR spune ca doreste sa aduca mai aproape de consumatori produse de calitate, solicitate in mod frecvent, rezultate in urma parteneriatului direct dintre crescatorii de oi si consumatorii autohtoni.
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a anuntat ca in perioada 19 – 27 aprilie 2019 este deschis Centrul de sacrificare miei, organizat intr-un spatiu amenajat de Primaria Sectorului 4 in piata Aparatorii Patriei, situata pe soseaua Berceni, nr. 183 B din Bucuresti.
Centrul de sacrificare este organizat sub coordonarea Agentiei Nationale pentru Zootehnie, a Directiei pentru Agricultura a Municipiului Bucuresti, in colaborare cu Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, cu sprijinul SC Amenajarea Domeniului Public 4 si al Primariei Comunei Zimbreasca, fiind autorizat pentru functionare.
Acesta este deschis in perioada mai sus mentionata, iar sacrificarea mieilor se face zilnic, in intervalul orar 08:00 – 17:45.
Functionarea punctelor de sacrificare a mieilor este permisa numai in perioada 15 – 28 aprilie 2019, premergatoare Pastelui catolic, respectiv Pastelui ortodox.
In cazul mieilor destinati sacrificarii se vor avea in vedere si urmatoarele aspecte:
– controlul starii de sanatate a animalelor si admiterea pentru sacrificare in vederea consumului public numai a animalelor identificate conform legislatiei in vigoare, care sunt sanatoase, crescute in gospodarii, ferme si localitati indemne de boli transmisibile;
– verificarea respectarii regulilor de bunastare a animalelor in timpul transportului si in timpul taierii, in toate unitatile aprobate pentru taierea mieilor, inclusiv verificarea modului de completare al formularelor de miscare;
– transportul mieilor trebuie efectuat numai in mijloace auto autorizate sanitar veterinar, iar animalele vor fi insotite de certificate veterinare care sa ateste sanatatea acestora, precum si de documente care sa cuprinda informatii despre lantul alimentar;
– carnea de miel rezultata in urma sacrificarilor in spatiile/locurile amenajate temporar va fi obtinuta numai la cererea directa a consumatorilor si nu poate fi livrata catre alte unitati din domeniul alimentar inregistrate/autorizate sanitar veterinar;
– marcarea carnii (carcaselor) de miel rezultate in urma sacrificarilor in spatiile amenajate temporar va fi realizata cu o marca de sanatate de forma rotunda, cu un diametru de 3,5 cm, in interiorul careia trebuie sa fie inscrise indicativul judetului urmat de codul numeric acordat de DSVSA judeteana.
Centrul de sacrificare este organizat sub coordonarea Agentiei Nationale pentru Zootehnie, a Directiei pentru Agricultura a Municipiului Bucuresti, in colaborare cu Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, cu sprijinul SC Amenajarea Domeniului Public 4 si al Primariei Comunei Zimbreasca, fiind autorizat pentru functionare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Acesta este deschis in perioada mai sus mentionata, iar sacrificarea mieilor se face zilnic, in intervalul orar 08:00 – 17:45.
Functionarea punctelor de sacrificare a mieilor este permisa numai in perioada 15 – 28 aprilie 2019, premergatoare Pastelui catolic, respectiv Pastelui ortodox.
In cazul mieilor destinati sacrificarii se vor avea in vedere si urmatoarele aspecte:
– controlul starii de sanatate a animalelor si admiterea pentru sacrificare in vederea consumului public numai a animalelor identificate conform legislatiei in vigoare, care sunt sanatoase, crescute in gospodarii, ferme si localitati indemne de boli transmisibile;
– verificarea respectarii regulilor de bunastare a animalelor in timpul transportului si in timpul taierii, in toate unitatile aprobate pentru taierea mieilor, inclusiv verificarea modului de completare al formularelor de miscare;
– transportul mieilor trebuie efectuat numai in mijloace auto autorizate sanitar veterinar, iar animalele vor fi insotite de certificate veterinare care sa ateste sanatatea acestora, precum si de documente care sa cuprinda informatii despre lantul alimentar;
– carnea de miel rezultata in urma sacrificarilor in spatiile/locurile amenajate temporar va fi obtinuta numai la cererea directa a consumatorilor si nu poate fi livrata catre alte unitati din domeniul alimentar inregistrate/autorizate sanitar veterinar;
– marcarea carnii (carcaselor) de miel rezultate in urma sacrificarilor in spatiile amenajate temporar va fi realizata cu o marca de sanatate de forma rotunda, cu un diametru de 3,5 cm, in interiorul careia trebuie sa fie inscrise indicativul judetului urmat de codul numeric acordat de DSVSA judeteana.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News