Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Centru de sacrificare a mieilor deschis in piata Aparatorii Patriei

Prin aceasta actiune MADR spune ca doreste sa aduca mai aproape de consumatori produse de calitate, solicitate in mod frecvent, rezultate in urma parteneriatului direct dintre crescatorii de oi si consumatorii autohtoni.
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a anuntat ca in perioada 19 – 27 aprilie 2019 este deschis Centrul de sacrificare miei, organizat intr-un spatiu amenajat de Primaria Sectorului 4 in piata Aparatorii Patriei, situata pe soseaua Berceni, nr. 183 B din Bucuresti.
Centrul de sacrificare este organizat sub coordonarea Agentiei Nationale pentru Zootehnie, a Directiei pentru Agricultura a Municipiului Bucuresti, in colaborare cu Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, cu sprijinul SC Amenajarea Domeniului Public 4 si al Primariei Comunei Zimbreasca, fiind autorizat pentru functionare.
Acesta este deschis in perioada mai sus mentionata, iar sacrificarea mieilor se face zilnic, in intervalul orar 08:00 – 17:45.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Functionarea punctelor de sacrificare a mieilor este permisa numai in perioada 15 – 28 aprilie 2019, premergatoare Pastelui catolic, respectiv Pastelui ortodox.
In cazul mieilor destinati sacrificarii se vor avea in vedere si urmatoarele aspecte:
– controlul starii de sanatate a animalelor si admiterea pentru sacrificare in vederea consumului public numai a animalelor identificate conform legislatiei in vigoare, care sunt sanatoase, crescute in gospodarii, ferme si localitati indemne de boli transmisibile;
– verificarea respectarii regulilor de bunastare a animalelor in timpul transportului si in timpul taierii, in toate unitatile aprobate pentru taierea mieilor, inclusiv verificarea modului de completare al formularelor de miscare;
– transportul mieilor trebuie efectuat numai in mijloace auto autorizate sanitar veterinar, iar animalele vor fi insotite de certificate veterinare care sa ateste sanatatea acestora, precum si de documente care sa cuprinda informatii despre lantul alimentar;
– carnea de miel rezultata in urma sacrificarilor in spatiile/locurile amenajate temporar va fi obtinuta numai la cererea directa a consumatorilor si nu poate fi livrata catre alte unitati din domeniul alimentar inregistrate/autorizate sanitar veterinar;
– marcarea carnii (carcaselor) de miel rezultate in urma sacrificarilor in spatiile amenajate temporar va fi realizata cu o marca de sanatate de forma rotunda, cu un diametru de 3,5 cm, in interiorul careia trebuie sa fie inscrise indicativul judetului urmat de codul numeric acordat de DSVSA judeteana.
Centrul de sacrificare este organizat sub coordonarea Agentiei Nationale pentru Zootehnie, a Directiei pentru Agricultura a Municipiului Bucuresti, in colaborare cu Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, cu sprijinul SC Amenajarea Domeniului Public 4 si al Primariei Comunei Zimbreasca, fiind autorizat pentru functionare.
Acesta este deschis in perioada mai sus mentionata, iar sacrificarea mieilor se face zilnic, in intervalul orar 08:00 – 17:45.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Functionarea punctelor de sacrificare a mieilor este permisa numai in perioada 15 – 28 aprilie 2019, premergatoare Pastelui catolic, respectiv Pastelui ortodox.
In cazul mieilor destinati sacrificarii se vor avea in vedere si urmatoarele aspecte:
– controlul starii de sanatate a animalelor si admiterea pentru sacrificare in vederea consumului public numai a animalelor identificate conform legislatiei in vigoare, care sunt sanatoase, crescute in gospodarii, ferme si localitati indemne de boli transmisibile;
– verificarea respectarii regulilor de bunastare a animalelor in timpul transportului si in timpul taierii, in toate unitatile aprobate pentru taierea mieilor, inclusiv verificarea modului de completare al formularelor de miscare;
– transportul mieilor trebuie efectuat numai in mijloace auto autorizate sanitar veterinar, iar animalele vor fi insotite de certificate veterinare care sa ateste sanatatea acestora, precum si de documente care sa cuprinda informatii despre lantul alimentar;
– carnea de miel rezultata in urma sacrificarilor in spatiile/locurile amenajate temporar va fi obtinuta numai la cererea directa a consumatorilor si nu poate fi livrata catre alte unitati din domeniul alimentar inregistrate/autorizate sanitar veterinar;
– marcarea carnii (carcaselor) de miel rezultate in urma sacrificarilor in spatiile amenajate temporar va fi realizata cu o marca de sanatate de forma rotunda, cu un diametru de 3,5 cm, in interiorul careia trebuie sa fie inscrise indicativul judetului urmat de codul numeric acordat de DSVSA judeteana.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe:
- » Romalimenta: Consumatorii NU pot verifica daca un produs este bio sau traditional
- » ANSVSA a avizat 45 de puncte temporare pentru sacrificarea mieilor
- » Cat se va scumpi carnea de miel in preajma Pastelui
- » Campanie de informare a consumatorilor lansata de producatorul Cris-Tim
- » Bilantul amenzilor aplicate de ANSVSA in zilele dinaintea Pastelui
Ultima ora
- » Ancheta privind oile neincinerate recuperate de pe nava Queen Hind
- » Ghidul solicitantului - participare in premiera la scheme de calitate
- » Recomandarile de iarna ale ANSVSA pentru crescatorii si transportatorii de animale
- » Apicultorii, solicitare privind oprirea insecticidele neonicotinoide
- » Fermierii pot obtine noi bani de la UE. Reducerea de emisii de metan, o prioritate
Comentarii
0 comentarii