Derogare de la ANSVSA pentru taierea mieilor
Publicat la data de 09 Apr. 2021 in:
Stiri ANSVSA anunta o derogare pentru romanii care se pregatesc de taierea mieilor.
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) anunta ca, in perioada 21 aprilie - 1 mai, se va permite sacrificarea mieilor si in spatii amenajate si autorizate temporar, pe langa abatoarele autorizate. Carnea de miel din aceste spatii autorizate temporar este destinata doar consumatorului final si nu poate fi vanduta.
Potrivit ANSVSA, sacrificarea mieilor se face in unitati de abatorizare autorizate sanitar-veterinar unde sunt livrate animalele cu stare de sanatate certificata, identificate si inregistrate, crescute in ferme, localitati si zone unde nu evolueaza boli transmisibile.
Carcasele rezultate, expertizate sanitar-veterinar si marcate cu marca de sanatate de forma ovala, se pot comercializa in magazine alimentare, macelarii, piete agroalimentare, supermarketuri, unitati inregistrate sanitar-veterinar.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit
Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei 1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...
Oferta Speciala
valabila 48h
"Pentru perioada 21 aprilie - 1 mai 2021, este permisa sacrificarea mieilor si in spatii amenajate si autorizate temporar. Aceste spatii, in care sunt respectate conditiile prevazute de legislatie, se pot organiza de catre autoritatile locale, asociatiile de fermieri etc. Acestea sunt aprobate pentru functionare temporara de catre Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) judeteana si unde este asigurata supravegherea sanitara veterinara prin medicii veterinari oficiali", arata sursa citata.
Sacrificarea mieilor in spatiile amenajate temporar se face la solicitarea consumatorului, iar carnea, expertizata sanitar-veterinar si marcata cu marca de sanatate rotunda, este destinata strict consumatorului final si nu poate fi comercializata in piete sau magazine.
Acolo unde nu exista abatoare autorizate si distanta pana la un astfel de abator este mare, pentru a veni in sprijinul fermierilor care doresc sa-si valorifice animalele, s-a creat posibilitatea amenajarii unui spatiu temporar de sacrificare la ferme. DSVSA judeteana aproba functionarea unui astfel de spatiu daca se pot respecta regulile de igiena, de bunastare a animalelor si de eliminare a subproduselor nedestinate consumului uman, rezultate in urma sacrificarii. De asemenea, trebuie asigurata supravegherea sanitara, prin medicii veterinari oficiali, pentru controlul animalelor si al carnii.
Si in aceasta situatie, carnea obtinuta in urma sacrificarii, expertizata sanitar-veterinar si marcata cu marca de sanatate rotunda, este destinata strict consumatorului final si nu poate fi comercializata in piete sau magazine.
Carnea provenita de la mieii sacrificati in gospodarie se va folosi numai pentru consumul familial, subliniaza ANSVSA.

Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Planta care iti aduce 100.000 de euro la hectar
Schisandra, planta cu cinci arome, este o planta lemnoasa originara din China si Japonia. Schisandra chinensis este un medicament traditional chinezesc, care a fost inregistrat pentru prima data in cartea farmaceutica antica "Shen Nong Ben Tsao Ching" ca medicament superior si a fost folosit de mii ... citeste mai mult>>
Afaceri profitabile la tara: cum sa infiintezi o plantatie de trandafiri?
Trandafirii sunt cultivati inca din cele mai vechi timpuri si sunt foarte indragiti pentru frumusetea lor. Contin substante active importante precum: ulei volatil, tanin, derivati flavonici, aldehide terpenice, nerol, citroneol, zaharuri, ceara, acid galic, vitamine (A, B2, C, K). Tocmai de aceea ei... citeste mai mult>>
Afaceri profitabile la tara
Am mai spus-o de multe ori faptul ca mediul rural este o oportunitate excelenta pentru dezvoltarea unei afaceri de succes. De data asta, iti recomandam cateva idei prfitabile la tara destinate intreprinderilor mici.... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>
Fabrica de Zahar Bod reia productia
Compania Best Achizitii S.R.L are in plan sa-si reia productia de zahar din sfecla de zahar in 2023. Incepand cu 1 noiembrie 2022, compania va demara procedura de negociere si achizitie de sfecla de zahar de la producatorii si asociatiile de producatori interesate.... citeste mai mult>>