Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Derogare de la ANSVSA pentru taierea mieilor

derogare-de-la-ansvsa-pentru-taierea-mieilor

ANSVSA anunta o derogare pentru romanii care se pregatesc de taierea mieilor.


Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) anunta ca, in perioada 21 aprilie - 1 mai, se va permite sacrificarea mieilor si in spatii amenajate si autorizate temporar, pe langa abatoarele autorizate. Carnea de miel din aceste spatii autorizate temporar este destinata doar consumatorului final si nu poate fi vanduta.
 
Potrivit ANSVSA, sacrificarea mieilor se face in unitati de abatorizare autorizate sanitar-veterinar unde sunt livrate animalele cu stare de sanatate certificata, identificate si inregistrate, crescute in ferme, localitati si zone unde nu evolueaza boli transmisibile.
 
Carcasele rezultate, expertizate sanitar-veterinar si marcate cu marca de sanatate de forma ovala, se pot comercializa in magazine alimentare, macelarii, piete agroalimentare, supermarketuri, unitati inregistrate sanitar-veterinar.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Pentru perioada 21 aprilie - 1 mai 2021, este permisa sacrificarea mieilor si in spatii amenajate si autorizate temporar. Aceste spatii, in care sunt respectate conditiile prevazute de legislatie, se pot organiza de catre autoritatile locale, asociatiile de fermieri etc. Acestea sunt aprobate pentru functionare temporara de catre Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) judeteana si unde este asigurata supravegherea sanitara veterinara prin medicii veterinari oficiali", arata sursa citata.
 
Sacrificarea mieilor in spatiile amenajate temporar se face la solicitarea consumatorului, iar carnea, expertizata sanitar-veterinar si marcata cu marca de sanatate rotunda, este destinata strict consumatorului final si nu poate fi comercializata in piete sau magazine.
 
Acolo unde nu exista abatoare autorizate si distanta pana la un astfel de abator este mare, pentru a veni in sprijinul fermierilor care doresc sa-si valorifice animalele, s-a creat posibilitatea amenajarii unui spatiu temporar de sacrificare la ferme. DSVSA judeteana aproba functionarea unui astfel de spatiu daca se pot respecta regulile de igiena, de bunastare a animalelor si de eliminare a subproduselor nedestinate consumului uman, rezultate in urma sacrificarii. De asemenea, trebuie asigurata supravegherea sanitara, prin medicii veterinari oficiali, pentru controlul animalelor si al carnii.
 
Si in aceasta situatie, carnea obtinuta in urma sacrificarii, expertizata sanitar-veterinar si marcata cu marca de sanatate rotunda, este destinata strict consumatorului final si nu poate fi comercializata in piete sau magazine.
 
Carnea provenita de la mieii sacrificati in gospodarie se va folosi numai pentru consumul familial, subliniaza ANSVSA.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

ComentariiComentarii0 comentarii




Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021".



Forum
Adrian spune: Foarte interesant!
01 Iul. 2021 10:20:40
Raspunde la intrebare
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Reprezinta numarul animalelor/hectar care sunt aduse la pasunat intr-un perimetru agricol. Pentru a ...

(Despre plante) Al carui embrion are doua cotiledoane ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016