Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cerealcom Dolj: Credit de 14 milioane de euro pentru achiziţie de cereale


Mihai Anghel, proprietarul Cerealcom Dolj, cu afaceri în agricultură de circa 85 mil. euro anul trecut, a obţinut un credit în valoare de 14,3 mil. euro (60 mil. lei) de la BCR pentru achiziţia de plante oleaginoase şi cereale, potrivit datelor transmise către Monitorul Oficial.
"Creditul se traduce de fapt prin reînnoirea unei linii de care beneficiem de 5-6 ani. An de an luăm bani de la bănci, fie pentru echipamente, fie pentru achiziţie de cereale. Anul acesta am solicitat credit pentru constituirea de stocuri de cereale", a declarat pentru ZF Mihai Anghel.

Omul de afaceri spune că evoluţia preţului va fi factorul principal de stabilire a cantităţii pe care urmează să o achiziţioneze. De exemplu, preţul grâului a crescut în câteva luni cu până la 70 de euro, din cauza conjuncturii internaţionale. Seceta din Rusia sau Kazahstan şi implicit diminuarea ofertei pe piaţa grâului a ridicat rapid preţul cerealelor, ajungând să se tranzacţioneze pe bursele europene cu circa 200 de euro/tonă.

În România, fermierii se află la finalul campaniei de recoltare şi îşi vând grâul cu circa 130 de euro/tona (pe cel furajer, afectat de germinare) şi cu 150-170 de euro/tona pe cel panificabil. Pentru următoarea perioadă estimările arată o nouă creştere de preţ.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

"În fiecare an cumpărăm cereale de la producătorii din zonă care imediat după recoltare îşi vând marfa. Aceştia la rândul lor cumpără motorină sau seminţe pentru ciclul următor de producţie", spune Anghel. La un preţ mediu de 150 de euro/tona, Anghel ar putea cumpăra circa 100.000 de tone de grâu cu banii împrumutaţi de la BCR. Pe lângă acest credit, adunarea generală a acţionarilor Cerealcom Dolj a aprobat şi prelungirea liniei de credit contractată anterior la BCR, în valoare de 9,5 mil. euro (39,8 mil. lei).

Citeşte mai mult în Ziarul Financiar
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016