Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cererea de oua de pe piata a crescut cu 50 la suta, dar preturile raman aceleasi in magazine

cererea-de-oua-de-pe-piata-a-crescut-cu-50-la-suta-dar-preturile-raman-aceleasi-in-magazine

Romanii cumpara in jur de 180 de milioane de oua in perioada premergatoare Sarbatorilor Pascale, cu 50% mai mult decat intr-o luna obisnuita, insa la preturi neschimbate pentru ca retailerii nu tin pasul cu reducerea de peste 10 procente inregistrata la poarta fermelor avicole, inca de la inceputul lunii martie.


Marii crescatori de gaini de oua se plang in aceasta perioada de presiunea pietei, spunand ca au fost nevoiti ca de la inceputul lunii martie sa scada pretul la oua de la 0,3 lei la 0,24 de lei, insa, cu toate acestea, pretul in marile magaszine de desfacere a ramas acelasi, cu toate ca cererea a crescut in aceasta perioada cu 50 la suta.
 
„Piata este foarte slaba pentru ca preturile de vanzare sunt foarte mici, atat la carne, cat si la oua. Pana la 1 martie am avut la oua un pret de 0,3 lei pe bucata la poarta fermei si acum le vindem cu 0,24 lei pe bucata. Din pacate, magazinele nu tin ritmul niciodata cu reducerea aplicata la poarta fermei.
 
Tin in continuare pretul sus si pe noi ne afecteaza din doua puncte de vedere: o data ca oferta la poarta fermei este mare si a doua prin rulaj.
 
Pretul fiind tot mare in magazin, rulajul este acelasi si astfel se aduna stocuri. Intotdeauna la magazine preturile sunt defazate cu ceea ce se intampla la producatori.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Anul trecut, de exemplu, am vandut la poarta fermei oua la 0,2 lei pe bucata iar in magazine pretul nu a scazut niciodata sub 0,45 — 0,50 lei pe bucata”, a declarat Ilie Van, presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania.
 
In acest timp, micii producatori nu se confrunta cu aceasta problema, contiuand sa vanda ouale chiar si cu un leu bucata, si avand chiar destul de multi clienti in aceasta perioada.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016