Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cererile de plata pentru sprijinul pe suprafata se depun incepand cu 1 martie 2011


Agentia de Plăti şi Interventie pentru Agricultură (APIA) lansează marti, 1 martie 2011, Campania de primire a cererilor de plată pentru schemele / măsurile de sprijin pe suprafată. Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafată, fermierii trebuie să depună la Centrele APIA, în intervalul 1 martie - 16 mai 2011, o singură cerere de plată.
Pentru cererile de plată depuse după data de 16 mai, se vor aplica penalităti de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. După data de 11 iunie 2011, cererea de sprijin nu mai este admisă la calculul plătii pentru anul în curs.

Pot beneficia de măsurile de sprijin pe suprafată persoanele fizice şi/sau juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, administratori în cadrul asociatiilor în participa iune etc. Dacă proprietarul a dat terenul în arendă, l-a concesionat sau l-a închiriat, sprijinul financiar pe suprafata respectivă va fi acordat celui care lucrează terenul.

Precizăm că sunt eligibile la plată exploatatiile cu suprafata de cel putin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafata de cel putin 0,3 hectare. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbuştilor fructiferi, suprafa a minimă a parcelei trebuie să fie de cel pu in 0,1 hectare. De asemenea, solicitantul trebuie să respecte Bunele Conditii Agricole şi de Mediu (GAEC) pe toată suprafata fermei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Schemele / măsurile de sprijin pe suprafată cuprind:
Schema de plată unică pe suprafată (SAPS)
Plăti nationale directe complementare (PNDC):
• PNDC 1 culturi în teren arabil;
• PNDC 2 in pentru fibră;
• PNDC 3 cânepă pentru fibră;
• PNDC 4 tutun;
• PNDC 5 hamei;
• PNDC 6 sfeclă de zahăr.
Schema de plată separată pentru zahăr;
Plăti tranzitorii pentru tomate destinate procesării;
Plăti compensatorii pentru măsurile de dezvoltare rurală:
• Măsura 211 - Plăti compensatorii pentru zonele montane defavorizate;
• Măsura 212 - Plăti compensatorii pentru zonele specific si semnificativ defavorizate din punct de vedere natural;
• Măsura 214 - Plă i de Agro-mediu:
Pachetul 1 (P1) – pajişti cu înaltă valoare naturală;
Pachetul 2 (P2) – practice agricole tradi ionale;
Pachetul 3 (P3) – pajişti importante pentru păsări;
Pachetul 4 (P4) – culturi verzi;
Pachetul 5 (P5) – agricultură ecologică.
Se pot combina pe aceeaşi parcelă: P1 cu P2 sau P4 cu P5.

Agentia de Plăti şi Interventie pentru Agricultură invită toti fermierii interesati să acceseze aplicatia de depunere electronică a cererii – IPA Online, pentru a simplifica întregul proces şi pentru a evita erorile de identificare a parcelelor agricole.

Schemele / măsurile de sprijin pe suprafată sunt finantate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Pentru Campania 2011, România beneficiază de o alocatie financiară de 907.473.000 euro din FEGA pentru plata unică pe suprafată (SAPS).
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016